بلاکچین چیست

بلاکچین چیست؟ 4 حالت اصلی بلاکچین

اگر تا به امروز مقالات مربوط به آموزش ارزهای دیجیتال آرکا کوین را پیگیری کرده و از فعالان بازار رمزارزها باشید، حتما به مراتب واژه بلاکچین را شنیده‌اید و تحقیقات فراوانی تحت عنوان بلاکچین چیست؟ را انجام داده‌اید.

در تعریف کلی سوال بلاک چین چیست؟ می‌توان به جواب (( یک دفترکل توزیع شده، غیرمتمرکز و عمومی)) رسید.

تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به زبانی ساده، این تکنولوژی بی‌نظیر را برای شما عزیزان رفع ابهام کرده و به تمام سوالات پیرامون بلاک چین پاسخ دهیم.

آرکاکوین با تلاش فراوان آموزش‌های زیادی را در این حوزه برای شما آماده کرده و ضمن ارائه خدماتی همچون مشاوره رایگان سبد سرمایه گذاری، سبدگردانی ارزهای دیجیتال و کانال سیگنال ، تا انتهای این مسیر و موفقیت با شما همراه خواهد بود.

محتوا پنهان

بلاکچین به زبانی ساده

واژه بلاکچین (Blockchain) از دو کلمه بلاک (Block) و چین (Chain) ایجاد شده است. بلاک چین در معنی لغوی، به عنوان زنجیره بلاک شناحته می‌شود. زنجیره بلاک در واقع، زنجیره ای از اطلاعات است که به صورت دسته بندی شده در بلاک‌های مختلف یک بلاکچین ذخیره و نگهداری می‌شوند.

بلاکچین یک دفتر کل ثبت اطلاعات، به صورت غیرمتمرکز و عمومی است که اطلاعات به صورت زنجیره‌وار در قالب بلاک ذخیره و نگهداری می‌شوند. هر بلاک در زنجیره بلاک، وظیفه ثبت و نگهداری اطلاعات بلاک چین است.

چه اطلاعاتی در بلاکچین ذخیره می‌شوند؟

اطلاعاتی مربوط به تراکنش‌های مختلف مانند: تاریخ، ساعت، مبلغ تراکنش، اطلاعات عمومی فرستنده و گیرنده به صورت کاملا شفاف در بلاک‌های یک بلاک چین ذخیره می‌شوند. به دلیل ماهیت تمرکز زدایی بلاکچین، تراکنش شما بدون هیچ گونه اطلاعات هویتی و تنها با استفاده از امضای دیجیتالی منحصربه‌فرد و عمومی شما صورت می‌گیرد. یک بلاک در بلاک چین، حجم مشخصی از اطلاعات را می‌تواند در خود ذخیره و به شکل هش درآورد. بسته به اندازه و حجم تراکنش‌ها، هر بلاک واحد، توان جای دادن چندین هزار تراکنش را در خود دارد.

میم سیزن چیست؟ و معرفی بهترین میم کوین ها برای میم سیزن
مطالعه بیشتر

دلیل استفاده از بلاکچین چیست؟

مفهوم کلی بلاکچین، برای اولین بار در سال 1991 به عنوان زنجیره‌ای از بلاک‌های رمزنگاری شده ایمن، توسط استوارت هابر و دبلیو اسکات استورنتتا روسی معرفی و ثبت اختراع شد. این تکنولوژی با گذشت زمان جایگاه خود را درمیان پایگاه‌هایی داده در سراسر دنیا به دست آورد. مالکان کسب و کارهای دیجیتال با استفاده از این تکنولوژی به پیشرفت امور خود کمک بسیار زیادی کردند و در نهایت نیاز به استفاده از این فناوری در تمام دنیا احساس شد.

بلاکچین چیست

به صورت کلی 3 دلیل اصلی استفاده از بلاک چین عبارتند از:

بالا رفتن قدرت پردازش

با توجه به ساختار طراحی شده، بلاک چین به قدرت پردازش بیشتری نسبت به انجام محاسبات اطلاعات معمولی نیاز دارد. طراحی بلاکچین براساس امنیت بالا، شفافیت و مقیاس پذیری (سرعت بالا) و به صورت کلی رمزنگاری تعریف شده است. از طرفی رمزنگاری و رمزگشایی اطلاعات یه فرآیند پرهزینه تلقی می‌شود.

با توجه با قدرت پردازش گردازنده‌های مدرن کامپیوتری، امروزه قدرت پردازش بیشتری برای کامپیوترها محیا شده که همین امر منجر به افزایش تقاضا برای استفاده از بلاکچین شده است.

جلوگیری از جرایم سایبری

با توجه به افزایش چندبرابری نرخ جرایم سایبری مانند: هک شدن بیشتر از یک میلیارد حساب یاهو، لو رفتن اطلاعات شخصی کاربران فیسبوک و افزایش آسیب‌های بدافزارها در سراسر دنیا، نیاز به امنیت در دنیای دیجیتال بیش از هر زمان دیگری، یکی از دغدغه‌های اصلی محسوب می‌شود. در واقع بیشتر از یک میلیون تهدید سایبری در روز از سمت هکرها منتشر می‌شود که همین موضوع باعث بالا رفتن توجه به امنیت در این حوزه می‌شود. در دنیای دیجیتال، ایجاد امنیت سایبری یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کسب و کارهای اینترنتی محسوب می‌شود.

با استفاده از بلاکچین و سیستم رمزنگای قدرتمند آن، تا حدود زیادی این نیاز پوشش داده شده است.

به وجود آمدن بیت کوین

به‌وجود آمدن بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال با اهداف و پروژه‌های کاربردی و متنوع، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دلیل افزایش محبوبیت بلاک چین است. بیت کوین یک ارزدیجیتال غیرمتمرکز است که از فناوری بلاک چین برای توزیع، امنیت و انجام تراکنش های خود بهره می‌برد.

بلاکچین از چه اجزایی تشکیل شده است؟

بلاک چین در واقع از سه بخش اصلی تشکیل شده است که در ادامه برای شما توضیح می‌دهیم:

بلاکچین چیست

  1. بلاک‌ها Blocks

    هر اطلاعاتی در یک بخش از بلاک چین قرار می‌گیرد که به آن بلاک می‌گویند. این بلاک از سه بخش تشکیل شده است:

  • داده Data

تراکنش‌های انجام شده، به صورت اطلاعات در بلاک قرار می‌گیرند.

  • نانس Nonce

یک مجموعه از اعداد 32-بیتی که در قالب هدر هش و به طور تصادفی در بلاک قرار می‌گیرد.

  • هش Hash
الگوریتم SHA 256 چیست؟ کاربردهای SHA256 در بلاک چین و ارزهای دیجیتال چیست؟
مطالعه بیشتر

همانند نانس، مجموعه‌ای از اعداد 256-بیتی که با تعداد زیادی صفر، در کنار نانس آغاز می‌شوند.

در این بخش، هنگامی که بلاک چین ساخته می‌شود، یک هش رمزنگاری شده در کنار یک نانس تصادفی در بلاک قرار می‌گیرد. در انتها اطلاعات بلاک، امضا شده و همواره در کنار هم قرار داده می‌شوند، مگر استخراج شوند.

  1. گره‌ها Nodes

گره‌ها، در واقع هر دستگاه یا کامپیوتری که در حفظ شبکه بلاک چین کمک کند. این دستگاه‌ها در کنار حفظ شبکه، فراهم کننده امنیت شبکه هستند و بدون آنها بلاک چین به درستی کار نمی‌کند.

  1. ماینرها Miners

ماینرها نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی هستند که مسئولیت ساخت بلاک و استخراج آنها را برعهده دارند. این ابزارها با حل مسائل ریاضی دشوار در فرآیندی به نام ماینینگ، تلاش می‌کنند تا یک نانس (nonce) منطبق بر هش را بسازند.

بلاکچین چگونه کار می‌کند؟

همانطور که بالاتر توضیح دادیم، بلاک چین شامل زنجیره‌ای از بلاک‌های رمزنگاری شده است که اطلاعات مختلفی را به صورت غیرمتمرکز و غیرقابل بازگشت با شفافیت بالا در خود ذخیره و نگهداری می‌کند.

برای این که یک بلاک جدید در بلاکچین ایجاد شود، باید به ترتیب 4 مرحله انجام شود:

  1. انجام یک تراکنش

هرگونه تراکنشی که در بلاک چین انجام شود، منجر به ساخته شدن یک بلاک جدید در زنجیره بلاک می‌شود. به عنوان مثال: اگر قصد انتقال مقداری بیت کوین، از کیف پول خودتان به کیف پول شخص دیگری را داشته باشید، این انتقال که یک تراکنش در شبکه محسوب می‌شود به واسطه ساخته شدن یک بلاک جدید انجام می‌گیرد.

نکته: بازه زمانی ساخته بلاک در بلاکچین بیت کوین، 10 دقیقه یکبار است. (بیشتر بخوانید)

  1. تایید شدن تراکنش

بعد از ثبت درخواست تراکنش، ماینرها که وظیفه‌ی تایید تراکنش و ساخت بلاک جدید را دارند، با توجه به صحت اطلاعات و موجودی کافی برای هزینه کارمزد و مبلغ انتقال و غیره تراکنش شما را تایید می‌کنند. ورود اطلاعات جدید به بلاکچین بر عهده ماینرهاست. این شبکه غالبا از هزاران کامپیوتر که در سراسر جهان پخش شده‌اند تشکیل می‌شود.

  1. ذخیره شدن تراکنش در بلاکچین

با توجه به ماهیت بلاک چین، پس از تایید تراکنش، علاوه بر امضای دیجیتالی عمومی شما، اطلاعات تراکنش نیز در یک بلاک جدید ذخیره و نگهداری می‌شود.

  1. ایجاد بلاک جدید در بلاکچین با استفاده از ((هش))

پس از تایید شدن کلیه تراکنش‌های یک بلاک توسط ماینرها، یک کد شناسایی منحصربه‌فرد به نام هش (Hash)، به بلاک اختصاص می‌یابد. هش کردن بلاک‌ها نیز توسط ماینر‌های شبکه انجام می‌شود و پس از هش شدن یک بلاک، می‌توان آن را به بلاک چین اضافه کرد.

بعد از اینکه یک بلاک جدید در شبکه ایجاد شد، به دلیل شفافیت بلاک چین در دسترس و مشاهده عموم قرارخواهد گرفت.

طرح پانزی چیست 5 نشانه اصلی Ponzi Scheme
مطالعه بیشتر

به عنوان مثال: در صورت مشاهده بلاکچین بیت کوین، می‌توانید به داده‌های تراکنش‌های مختلف ثبت شده در زنجیره بلاک، دسترسی داشته و اطلاعات زیر را مشاهده کنید:

  • هش بلاک (Hash)، که یک رشته کد 64 رقمی، شامل اعداد و حروف استو با صفر شروع می‌شود.
  • مدت زمانی که استخراج بلاک به طول انجامیده (Mined)
  • چه کسی موفق به استخراج و ساخت بلاک شده است (Miner)
  • حجم و اندازه سایز بلاک چقدر است (Size)

لایه‌‌های بلاکچین

الگو بلاک چین برپایه عملکرد، در 6 لایه ارائه می‌شود: لایه داده، شبکه، اجماع، قرارداد، فعال‌سازی و لایه اپلیکیشن. این بخش‌ها همواره به متصل هستند و جدایی آنها موجب از هم پاشیدن ساختار عملکردی بلاکچین می‌شود. اما این ساختار برپایه اهداف تبدیل به 4 قسمت می‌شود. این چهار قسمت عبارتند از: لایه اول اینترنت بلاک‌چین، لایه دوم نام‌های بلاکچینی که به گوشمان خورده، لایه سوم با هدف افزایش سرعت و لایه چهارم، بر اساس اسامی سیستم‌های غیرمتمرکز و رابط کاربری که توسط جامعه شناخته می‌شوند.

انواع بلاکچین کدامند؟

انواع مختلفی از بلاکچین وجود دارد که در ادامه به معرفی و توضیح آنها خواهیم پرداخت:

بلاکچین چیست

بلاکچین عمومی

در بلاک چین‌های عمومی مانند بلاکچین بیت کوین، محدودیتی برای دسترسی وجود ندارد، همه تراکنش‌ها قابل مشاهده است و تمام افراد می‌توانند عضو سیستم باشند. همچنین می‌توانند محتویات و اطلاعات ثبت شده داخل هر بلاک را مشاهده کنند. این نوع بلاک چین، یک بلاکچین متن باز بوده و کاربرانی که سخت افزارهای خود را به شبکه متصل کرده‌اند، در زمان ایجاد یک بلاک جدید، یک نسخه به‌روزرسانی شده از بلاک چین که تحت عنوان لجر شناخته می‌شود را دریافت می‌کنند.

بلاکچین خصوصی

بلاک چین‌های خصوصی مانند بلاک چین‌های شرکتی، برای دسترسی به اطلاعات مختلفی مانند دستمزد کارمندان، محدودیت وجود دارد و استفاده از این سیستم نیازمند ثبت نام و تایید است.

بلاکچین کنسرسیومی

بلاکچین کنسرسیوم (Consortium Blockchain)، یک شبکه نیمه متمرکز است. کاربرد اصلی این نوع از Blockchain زمانی است که چندین سازمان یا شرکت مختلف قصد همکاری با یکدیگر را دارند. این شرکت‌ها با ایجاد فضایی مشترک در بستر این بلاکچین می‌توانند به راحتی و با امنیت کامل، اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

بلاکچین هیبرید

یکی دیگر از انواع بلاک چین، که ترکیبی از Blockchain عمومی و خصوصی است که تحت عنوان بلاکچین هیبریدی (Hybrid Blockchain) شناخته می‌شود.

این حالت، از مزایای هر دونوع بلاکچین عمومی و خصوصی بهره برده و معایب را به حداقل می‌رساند. در این حالت، اجازه‌ی عضویت در سیستم توسط مسئول کنترل کننده، صادر شده و همچنین میزان دسترسی و فعالیت در شبکه نیز به همین ترتیب مشخص می‌شود. ناگفته نماند که ورود به این شبکه بلاکچینی برای عموم آزاد نیست.

پل کراس چین چیست؟ معرفی کامل پل‌های کراس چین
مطالعه بیشتر

کاربردهای بلاکچین

از زمان ساخت بلاکچین طول زیادی نکشیده، اما امروزه این شبکه توانسته بیشتر کارهای روزانه را در زمان کوتاهی انجام دهد. همچنین ادغام این شبکه با صنایع توانسته توانایی‌های زیادی را ارائه دهد. در ادامه چند نمونه از این خدمات را برای شما توضیح می‌دهیم:

  1. قراردادهای هوشمند:

    تا چندین سال پیش قراردادهای سنتی یا کاغذی در بیشتر معاملات استفاده می‌شد. اما به دلیل کلاهبرداری و مشکلات متنوع در این قراردادها، تقاضا برای این نوع قراراداد کاهش یافته بود. بر همین اساس و با پیشرفته‌تر شدن شبکه بلاکچین و همچنین برپایه تحقیقاتی که در سال 1994 در زمینه قرارداد هوشمند انجام گرفت، بلاکچین تصمیم به ارائه این‌سری خدمات در فضای دیجیتال شد.
    برای مثال شما قراردادی را برای خرید یک ملک در فضای دیجیتال امضا می‌کنید، شرط این قرارداد هم این است که تا شما مبلغ خرید را به حساب فروشنده واریز نکنید، ملک به نام شما ثبت نمی‌شود. پس هر زمان که واریز انجام شد، ملک به نام شما ثبت می‌شود. این فرآیند سبب اعتماد و آسانی در معاملات می‌شود.

  1. بیمه:

    یکی از کارهای دشوار و وقت‌گیر مطالبات بیمه است. در واقع زمانی که شما مدارکی را برای گرفتن مطالباتتان می‌فرستید، زمان زیادی در این بین صرف می‌شود، در حالی که همین کار با استفاده از بلاکچین و ارسال مدارک به این شبکه و بررسی و تایید مدارک توسط شرکت بیمه می‌تواند به سرعت کار شما را انجام داده و در زمان صرفه‌جویی کرد.

ثبت اطلاعات در شبکه بیت کوین

هر سخت افزار متصل به Blockchain بیت کوین، یک کپی از لجر این شبکه را در دست دارد که به صورت مرتب با ساخت هر بلاک به روز رسانی می‌شود. میلیون‌ها نسخه از این لجر وجود دارد که که بین هزاران نفر از نودهای این شبکه پخش شده است. گسترش اطلاعات در شبکه غیرمتمرکزی از سخت‌افزارهای مختلف، باعث دشوارتر شدن هر چه بیشتر و تاحدودی غیرممکن شدن دستکاری اطلاعات می‌شود.

در بلاک چین بیت کوین ، به اطلاعات هویتی کاربرانی که در حال انجام تراکنش هستند، دسترسی ندارید و تنها اطلاعات شخصی که از کاربران در این شبکه موجود است، محدود به امضای دیجیتال یا نام کاربری آنها می‌شود.

چرا بلاکچین امنیت بالایی دارد؟

تکنولوژی بلاکچین موارد مهم بسیار زیادی از جمله اعتماد، امنیت و سرعت را پوشش می‌دهد. بلاک‌های ساخته شده جدید، همواره به صورت خطی ذخیره و به انتهای زنجیره بلاک چین اضافه می‌شوند. همین ویژگی باعث قرارگیری بلاک‌های جدید در انتهای  زنجیره می‌شود. بعد از اضافه شدن یک بلاک جدید به انتهای زنجیره، تغییر محتوای داخل بلاک و برگرداندن آن به دلیل وجود هش مخصوص هر بلاک و هش به‌خصوص بلاک قبل در داخل بلاک جدید، بسیار دشوار و تا حدی غیرممکن است.

لیکوئید شدن Liquidation و HODL چیست (2023)
مطالعه بیشتر

کد های 64 رقمی هش که اطلاعات دیجیتالی موجود در هر بلاک را به رشته‌ای از اعداد و حروف تبدیل می‌کند، به واسطه یک معادله ریاضی (تابع هش) تشکیل می‌شوند. وظیفه این عمل که هشینگ (Hashing) نام دارد، بر عهده‌ی نودهای شبکه یا ماینرهای Blockchain است. اگر اطلاعات موجود در بلاک به هر طریق و روشی دستکاری شود و تغییر پیدا کند، کد هش نیز تغییر پیدا می‌کند که این مهم، برای امنیت شبکه بسیار حائز اهمیت است.

به عنوان مثال: یک هکر سعی بر دستکاری تراکنش‌های شما در شبکه بیت کوین را دارد. به محض اینکه هکر موفق به تغییر حجم مقدار تراکنش شما شود، هش بلاک نیز تغییر پیدا خواهد کرد. از آنجا که بلاک بعدی در زنجیره بلاک همچنان حاوی هش قدیمی است، هکر برای پوشش تغییراتی که در شبکه ایجاد کرده است، باید بلاک قدیمی را نیز به‌روزرسانی کرده و هش این بلاک را هم تغییر دهد.

بنابراین؛ برای تغییر تنها یک بلاک واحد در شبکه، هکر باید هر بلاکی که پس از آن تغییر جدید، بر روی بلاکچین ایجاد شده است را تغییر دهد. محاسبه مجدد همه‌ی این هش‌ها، تمرکز، تلاش و انرژی محاسباتی بسیار زیادی را می‌طلبد که عملا صرفه اقتصادی ندارد. در نتیجه، ویرایش یک بلاک جدید، بعد از اضافه شدن به زنجیره، بسیار مشکل و حذف آن غیرممکن خواهد بود.

منظور از الگوریتم اجماع در بلاکچین چیست؟

برای حل مشکل اعتماد از جانب شبکه، نسبت به سخت‌افزارهایی که قصد تایید تراکنش‌های این شبکه و ساخت بلاک‌های جدید را دارند، بلاکچین تست‌هایی را برای سخت‌افزارهای متقاضی در نظر گرفته است. این چالش‌هایی که به نام الگوریتم اجماع (Consensus Models) شناخته می‌شوند، کاربران را مجبور به اثبات خود، قبل از اضافه شدن به شبکه بلاک چین و ساخت بلاک جدید می‌کند.

یکی از متداول‌ترین حالات این الگوریتم‌ها که در شبکه‌های بسیاری از جمله Blockchain بیت کوین، به کار می‌رود، گواه اثبات کار (Proof of Work) است.

در الگوریتم اثبات کار، سخت‌افزارها با حل کردن مسائل بسیار پیچیده ریاضی، واجد شرایط ساخت بلاک و اضافه کردن یک بلاک جدید به زنجیره می‌شوند. فرآیند ساخت بلاک در دنیای کریپتوکارنسی به عنوان ماینینگ (Mining) شناخته می‌شود.

با توجه با سیات خبری BlockExplorer.com ، شانس حل کردن هر کدام از این مسائل در شبکه بلاکچینی بیت کوین، در تاریخ فوریه 2019، حدود 1 در 5.8 تریلیون بود. برای حل کردن این معماهای پیچیده، باید از دستگاه‌هایی با قدرت پردازش محاسباتی بسیار بالا استفاده شود و از آنجا که این دستگاه‌ها انرژی زیادی مصرف می‌کنند، هزینه نگهداری بالایی دارند.

الگوریتم اثبات کار، حمله هکرها را غیرممکن نمی‌کند، اما باعث می‌شود که تا حدودی بی‌فایده باشند. اگر یک هکر قصد حمله به یک بلاک چین را داشته باشد، باید همین مسائل پیچیده ریاضی را مانند هر فرد دیگری با شانس 1 در 5.8 تریلیون حل کند. قطعا هزینه سازماندهی چنین حمله‌ای از مزایای آن فراتر است.

بازار گاوی و بازار خرسی چیست؟ 2 دلیل اصلی تغییر روند بازار مالی
مطالعه بیشتر

تفاوت بلاکچین و بیت کوین!!

هدف از بلاک چین، فراهم کردن بستری ایمن به منظور ضبط و توزیع اطلاعات دیجیتالی، بدون دستکاری و ویرایش از جانب سوم شخص است. نکته‌ای که تازه واردان این حوزه باید بدانند، این است که بلاکچین همان بیت کوین نیست. نه تنها بیت کوین، بلکه کل حوزه ارزهای دیجیتال، تنها یکی از پروژه‌های بی‌شماری هستند که بر روی Blockchain ساخته شده و توسعه یافته‌اند.

بدون شک، بیت کوین و حوزه ارزهای دیجیتال، محبوب‌ترین پروژه بلاک چین هستند. تکنولوژی Blockchain می‌تواند خیلی فراتر از ارزهای دیجیتال و بیت کوین عمل کند. به بیانی دیگر می‌توان بیت کوین را به گوگل و بلاکچین را به اینترنت تشبیه کرد.

منظور از کلید خصوصی و کلید عمومی در بلاکچین چیست؟

کاربران برای انجام تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین، باید برنامه‌ای به نام کیف پول را اجرا کنند. اکوسیستم بلاکچین، مجهز به کیف پول اختصاصی به نام کیف پول بلاک چین است.

هر کیف پول از دو کلید رمزنگاری منحصربه‌فرد و مجزا تشکیل شده است: کلید خصوصی و کلید عمومی. کلید عمومی مانند شماره حساب بانکی شما عمل کرده و وظیفه انجام تراکنش‌ها در جهت ارسال و دریافت را برعهده دارد. همچنین این کلید به عنوان امضای دیجیتالی کاربر در صفحه اصلی Blockchain نمایش داده خواهد شد.

کلید عمومی نسخه‌ای کوتاه شده از کلید خصوصی است که به واسطه یک الگوریتم ریاضی پیچیده ایجاد شده است. اما با این حال، به دلیل پیچیدگی بیش از حد این معادله، مهندسی معکوس و به دست آوردن کلید خصوصی از کلید عمومی غیرممکن است. به همین دلیل است که این تکنولوژی از امنیت بالایی برخوردار بوده و محرمانه تلقی می‌شود.

الگوریتم اجماع در امنیت بلاکچین چه تاثیری دارد؟

شبکه بلاکچینی بیتکوین توسط یک اجتماع عمومی از کاربران اشتراک گذاری شده، نگهداری می‌شود و در مورد آن، توافق صورت می‌گیرد. کاربرانی که سخت‌افزارهای خود را دراختیار این شبکه می‌گذارند، یک نسخه از لجر این Blockchain را دریافت کرده و با ساخت و اضافه شدن هر بلاک جدید به زنجیره، این لجر به‌روزرسانی می‌شود. بلاکچین، با استفاده از فرآیندی تحت عنوان اجماع، (Consensus)، مانع از ایجاد شدن چندین بلاک چین موازی می‌شود. هرچقدر که کاربران و نودهای یک شبکه بیشتر باشند، به معنی اضافه شدن بلاک‌های جدید به انتهای زنجیره با سرعتی بیشتر است.

با همین منطق، بلاک چین همواره همان چیزی خواهد بود که اکثر فعالان این حوزه از آن انتظار دارند.

بیت کوین ETF 🔥 همه چیز درباره بیت کوین ای تی اف
مطالعه بیشتر

الگوریتم اجماع یکی از نقاط قوت بلاکچین است و به همراه رمزنگاری، امنیت بلاک چین را تضمین می‌کند

حمله51%!! آیا ممکن است بلاکچین توسط هکر ها کنترل شود؟

در یک تئوری ممکن است هکرها با در دست گرفتن کنترل 51% از یک شبکه بلاکچینی، توان دستکاری و ویرایش بلاک ها را داشته باشند. اما سوال اصلی این است:

حمله 51% چگونه اتفاق می‌افتد؟

با فرض بر اینکه تنها 5 میلیون سخت‌افزار متصل در شبکه بیت کوین وجود دارد، یک هکر برای دستیابی به حق اکثریت شبکه، باید کنترل بیش از 2.5 میلیون از آن سخت‌افزارها را دردست داشته باشد. با انجام این عمل، هکر یا گروهی از هکرها می‌توانند روند ثبت تراکنش‌های جدید را کنترل کنند.

در طی این روند هکر‌ها می‌توانند تراکنشی را انجام دهند و با دستکاری اطلاعات تراکنش مدنظر، طوری جلوه دهند که ارز دیجیتالی که قبلا برای شخص دیگری ارسال شده، هنوز وجود دارد. این آسیب پذیری موجود در شبکه Blockchain که به دوبار خرج کردن یا خرج کردن مضاعف معروف است، نوعی جعل دیجیتالی است که باعث می‌شود که کاربران، بیت کوین‌های خود را بیش از یک بار خرج کنند.

از آنجا که یک هکر برای انجام این حمله باید کنترل میلیون‌ها سخت‌افزار را در دست داشته باشد، چنین حمله‌ای به بلاکچینی در مقیاس بلاک چین بیت کوین، بسیار دشوار و حتی غیرممکن است.

بیش از ده سال از معرفی بیت کوین و استخراج اولین بلاک می‌گذرد اما تاکنون حمله 51% یا دستکاری در بلاک‌های این زنجیره اتفاق نیفتاده است.

سوالات متداول

بلاکچین چیست؟
بلاک چین یک دفتر کل ثبت اطلاعات، به صورت غیرمتمرکز و عمومی است که اطلاعات را به صورت زنجیره‌وار در قالب یک بلاک ذخیره و نگهداری می‌کند. هر بلاک در زنجیره بلاک، وظیفه ثبت و نگهداری اطلاعات بلاکچین است.

کلید عمومی در بلاکچین چیست؟
کلید عمومی مانند شماره حساب بانکی شما عمل کرده و وظیفه انجام تراکنش‌ها در جهت ارسال و دریافت را برعهده دارد. همچنین این کلید به عنوان امضای دیجیتالی کاربر در صفحه اصلی Blockchain نمایش داده می‌شود.

مراحل ساخت بلاک در بلاکچین کدامند؟

  • انجام یک تراکنش
  • تایید تراکنش
  • ذخیره شدن یک تراکنش در بلاک چین
  • ایجاد بلاک جدید در Blockchain با استفاده از هش

گفتار پایانی

با اینکه سن فناوری بلاک چین کمی از بیت کوین بیشتر است، این فناوری اصلی‌ترین عامل در شبکه‌های ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. هر روز شاهد ایجاد و عرضه کوین‌ها و توکن‌های زیادی هستیم که استفاده دقیق‌تر، بهینه‌تر و کامل‌تری از بلاکچین می‌کنند. در آینده‌ای نه چندان دور، با افزایش محبوبیت متاورس و NFTها، تغییرات گسترده‌تری را در جهت بهبود این تکنولوژی در فناوری بلاکچین شاهد خواهیم بود.

4.2/5 - (5 امتیاز)

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.