الگوی پرچم نزولی

الگوی پرچم نزولی چیست؟ آموزش ترید با پرچم‌های نزولی

در تحلیل تکنیکال، تعداد زیادی از الگوهای چارت وجود دارند که تریدرها باید جهت بهینه سازی استراتژی‌های ترید خود، به آنها توجه کنند. الگوی پرچم نزولی، یکی از این الگوها است. الگوی پرچم نزولی یکی از قابل اطمینان‌ترین الگوهای متداوم است. این الگو غالباً در روندهای نزولی مشاهده شده و هنگامی تشکیل‌می‌شود که پس از یک دوره خنثی بودن (رنج بودن) قیمت، فروش شدید توسط معامله‌گران انجام شود. هدف این الگوی معاملاتی، شناخت لگ نزولی بعدی در روند است. در این مقاله، می‌خواهیم به‌طور کامل این الگو را معرفی کنیم. همراه ما باشید.

الگوی پرچم نزولی چیست؟

الگوی پرچم نزولی (bear flag pattern) ، یک الگوی چارتی در تحلیل تکنیکال است که به‌منظور پیش بینی تداوم یک‌روند نزولی استفاده می‌شود. این الگو، از دو قسمت تشکیل شده‌است: پرچم (flag) و میله پرچم (flag pole). میله پرچم تحت‌تأثیر فروش شدید ایجاد شده و در ابتدای روند رخ می‌دهد و پرچم نیز در دوره بعدی خنثی بودن قیمت، شکل می‌گیرد. شکل گیری پرچم نزولی، نشان دهنده تداوم کاهش قیمت است.

ساختار شکل گیری پرچم

شکل گیری پرچم (bear flag pattern) ، نقش بسیار مهمی در تحلیل تکنیکال ایفا کرده و به تفسیر رفتار قیمت یک دارایی کمک می‌کند. این الگو هنگامی پدید می‌آید که پس از تغییر شدید قیمت، فاز تثبیت یا رنج شدن قیمت رخ داده و به‌نوعی حالت پرچم در چارت مشاهده شود. شناخت شکل گیری پرچم، برای تریدر به‌ منظور تشخیص تداوم روند یا معکوس شدن آن، ضروری است.

شناسایی روند نزولی

شناسایی روند نزولی در تحلیل تکنیکال، مستلزم ارزیابی برخی از اندیکاتورها نظیر میانگین‌های متحرک، خطوط روند و الگوهای چارتی است. یک‌روند نزولی هنگامی مشاهده می‌شود که چارت، مجموعه‌ای متوالی از سقف‌ها و کف‌های پایین‌تر را نشان داده و تغییر از سطوح حمایت به مقاومت ، قابل مشاهده باشد. ابزارهایی همچون میانگین‌های متحرک نزولی و خطوط روند که سقف‌های پایین‌تر را به‌هم متصل می‌کنند، وقوع روند نزولی را تایید می‌کنند. همچنین الگوهای چارت مانند الگوی سر و شانه و کنج نزولی نیز یک‌روند نزولی را نشان می‌دهند. تریدرها غالباً از استراتژی‌های شورت در این مواقع استفاده کرده تا از حرکات نزولی پیش بینی شده، سود کنند.

الگوی پروانه‌ای در تحلیل تکنیکال چیست؟ به همراه آموزش کامل
مطالعه بیشتر

میله پرچم چیست؟

میله پرچم، جزء اصلی شکل گیری پرچم بوده و حرکات سریع و شدید قیمت را در چارت معاملاتی نشان‌می‌دهد. این حرکت، غالباً پس از یک شکست مهم، مشاهده می‌شود. از جمله مشخصات اصلی میله پرچم، می‌توان به طول قابل توجه و مومنتوم قدرتمند آن اشاره کرد که بر حسب تایم فریم چارت، متفاوت است. تریدرها از میله پرچم جهت تشخیص نقاط ورود و خروج احتمالی برای معامله خود استفاده می‌کنند و سپس به‌دنبال فاز تثبیت یا رنج شدن قیمت هستند که اصطلاحاً پرچم نامیده می‌شود. در این فاز، یک توقف موقت در مومنتوم ایجاد شده و یک ستاپ برای تداوم روند نزولی یا صعودی، ایجاد می‌شود.

الگوی پرچم نزولی

شناسایی الگوی پرچم

پیش از شناسایی الگوی پرچم، باید به این پرسش پاسخ داد که یک الگوی پرچم نزولی به چه شکل است؟ در تصویر زیر الگوی پرچم نزولی نشان داده‌شده‌است.

هنگام شناسایی این الگو، باید به چند مورد توجه کنید:

  • ابتدا شاهد فروش پرقدرت دارایی مورد نظر خود هستید. حجم فروش نیز بالا خواهد بود. افزایش قابل توجه حجم در طی شکل گیری میله پرچم نزولی، فشار فروش قابل توجهی را نشان داده و گویای یک‌روند نزولی است. از طرف دیگر، در طی فاز تثبیت صعودی پرچم، کاهش حجم عموماً رخ داده و این موضوع گویای یک مومنتوم نزولی و تضعیف احتمالی حرکت صعودی است. با ایجاد روند نزولی هنگام تکمیل الگوی پرچم، افزایش حجم معاملات مشاهده شده که این امر گویای فشار فروش و نزول قیمت یک دارایی است. در این مواقع، بسیاری از تریدرها از پوزیشن لانگ (خرید) خارج شده و وارد پوزیشن شورت (فروش) می‌شوند.
پوزیشن شورت 📉 و پوزیشن لانگ 📈 چیست | کسب درآمد از ریزش بازار در سال 2023
مطالعه بیشتر
  • پس از فروش سنگین، قیمت وارد دوره تثبیت می‌شود. این حالت عموماً با کاهش حجم و محدود شدن محدوده معامله، قابل مشاهده‌است.
  • شما با شناسایی این دو بخش الگو، می‌توانید به‌دنبال شکست رو به پایین نسبت به فاز رنج باشید. در این حالت، عموماً قیمت پایین‌تر از سطح حمایت حرکت کرده و یک الگوی شمع نزولی تشکیل‌می‌شود.

MA 50 روزه: شاخصی مهم برای تشخیص پرچم نزولی

اندیکاتور میانگین متحرک 50 روزه (MA)، ابزار ارزشمندی برای تریدرها جهت شناسایی الگوی پرچم نزولی است و نگاه دقیقی را پیرامون روند بازار در میان مدت ارائه کرده و به تایید اعتبار الگو، کمک می‌کند. در این بخش، به تأثیر این اندیکاتور بر شناسایی یک الگوی پرچم نزولی اشاره می‌کنیم.

الگوی پرچم نزولی

تایید روند

اندیکاتور میانگین متحرک 50 به تریدرها کمک می‌کند تا جهت کلی روند را تعیین کنند. هنگام تشکیل الگوهای پرچم نزولی، قیمت عموماً کمتر از MA-50 است و می‌توان شاهد یک‌ روند نزولی بود. در این حالت، بازار برای شکل گیری الگوی پرچم نزولی مساعد است.

سطح مقاومت

در زمان شکل گیری الگوی پرچم نزولی، می‌توان MA-50 را یک سطح حمایت دینامیکی تلقی کرد. با تثبیت قیمت یا جابه‌جایی صعودی و ناچیز آن در بخش پرچم الگو، قیمت عموماً با مقاومت MA-50 مواجه می‌شود. عدم توانایی قیمت در شکست این میانگین متحرک، احساس نزولی تریدرها را تقویت کرده و می‌توان روند نزولی قیمت را در آینده، پیش بینی کرد.

تایید الگو

تداوم قرار گیری قیمت پایین‌تر از MA-50 در طی شکل گیری پرچم، بر اعتبار الگوی پرچم نزولی اضافه می‌کند. شکست بالاتر از این میانگین متحرک، می‌تواند اعتبار الگو را خدشه‌دار کند و به‌نوعی نشان دهنده تضعیف مومنتوم نزولی باشد.

تایید شکست

هنگامی که قیمت در نهایت، به پایین‌تر از مرز پایینی الگوی پرچم سقوط کند، موقعیت این شکست نسبت به MA-50، تایید دیگری بر تشکیل الگوی پرچم نزولی است. اگر شکست با قیمتی کمتر از MA-50 رخ دهد، می‌توان اعتبار بیشتری به تداوم روند نزولی داد.

یکنواخت شدن نوسانات قیمت

MA 50 روزه، نوسانات کوتاه مدت قیمت را یکنواخت کرده و می‌توان روند واقعی را بهتر شناسایی کرد و نسبت به تغییرات موقتی قیمت که ممکن است در فاز تثبیت پرچم نزولی رخ دهند، بی توجه بود.

کندل استیک چیست 12 الگوی فوق العاده Candlesticks
مطالعه بیشتر

مقایسه الگوی پرچم نزولی و سه گوش نزولی

الگوهای پرچم نزولی و سه گوش نزولی، الگوهایی هستند که به‌منظور شناسایی بازارهای نزولی استفاده می‌شوند. هر دو الگو، به‌صورت روندهای شیب‌دار نزولی ظاهر شده و پس از آن دوره تثبیت کوتاه مدت پیش از تداوم کاهش قیمت، قرار دارد.

اصلی‌ترین تفاوت بین این دو الگو عبارتست از: در الگوی پرچم نزولی، افت شدید قیمت و بلافاصله پس از آن، دوره تثبیت مشاهده می‌شود، در حالی که در الگوی سه گوش نزولی، شاهد مدت زمان بیشتر حرکت رنج قیمت پیش از تداوم روند نزولی هستیم. می‌توان از هر دو الگو برای ورود به پوزیشن شورت استفاده‌کرد.

مقایسه الگوی پرچم نزولی و سه گوش نزولی

نحوه ترید با الگوی پرچم نزولی

شما می‌توانید از استراتژی‌های متفاوتی هنگام معامله با الگوی پرچم نزولی استفاده‌کنید. یک استراتژی مرسوم، انتظار برای شکسته شدن فاز تثبیت و سپس ورود به پوزیشن شورت است. گزینه دیگر، خرید اختیار فروش یا فروش اختیار خرید در هنگامی است که قیمت، به سطح پایین‌تر از مقاومت می‌رسد.

صرف‌نظر از نوع استراتژی که استفاده می‌کنید، باید بدانید که این الگو بیشترین کارایی را در روندهای نزولی دارد. در واقع شما باید پیش از ورود به هر نوع معامله، به‌دنبال سیگنال‌های نزولی باشید. سعی کنید از تلفیقی از اندیکاتورها تکنیکال و تکنیک‌های تحلیل بازار جهت تایید سیگنال‌های معامله خود پیش از ورود به هر پوزیشن، استفاده‌کنید. همیشه از ابزارهای مدیریت ریسک مانند سفارش‌های حد ضرر جهت حفاظت از سرمایه خود، بهره ببرید. در قسمت بعد،

آموزش کامل الگوی کندل مرد به دار آویخته (Hanging Man) در تحلیل تکنیکال
مطالعه بیشتر

استراتژی الگوی پرچم نزولی

سه استراتژی مؤثر جهت استفاده از الگوی پرچم نزولی عبارتند از:

استراتژی 1: شکست رو به پایین پرچم نزولی

در این استراتژی، لازم است تا تریدرها در طی فاز شکست رو به پایین پرچم، وارد معامله شوند. توصیه می‌شود تا زمان شکسته شدن قیمت پایین‌تر از مرز پرچم که نشانه تداوم روند نزولی ابتدایی است، صبر کرد. معمولاً هنگام شکست، حجم معامله افزایش می‌یابد که مؤید مومنتوم نزولی است.

در این قسمت مثالی را در مورد نحوه ترید هنگام مشاهده الگوی پرچم نزولی و استفاده از این استراتژی، بررسی می‌کنیم. از آنجایی که الگوهای پرچم نزولی و صعودی نشان می‌دهند که قیمت یک دارایی در ناحیه اشباع خرید و اشباع فروش قرار دارد، غالباً از اندیکاتورها مختلف مانند اندیکاتور RSI جهت تحلیل آنها استفاده می‌شود.

الگوی پرچم نزولی

  • جهت تشخیص الگوی پرچم نزولی، ابتدا باید میله پرچم (فروش شدید ابتدایی) را شناسایی کنیم. همچنین باید حجم- که باید مقدار آن بالا باشد- و RSI (پایین‌تر از 30) را بررسی کنیم.
  • سپس باید منتظر شکست از فاز تثبیت باشیم. در واقع شما باید سفارش شورت خود را در ناحیه‌ای که پرچم این الگوی چارت خاتمه می‌یابد، قرار دهید.
  • بیشتر تریدرها معمولاً، ترید های خود را بر روی کندلی انجام می‌دهند که مستقیماً پس از کندل تأییدکننده شکست الگو، ایجاد می‌شود. در این الگو، معمولاً قیمت پایین‌تر از سطح حمایت (مرز پایین پرچم) می‌رود.
  • توصیه می‌شود تا حد ضرر، متناسب با نظر تریدرها تعیین شود. بیشتر معامله‌گران، حد ضرر را در سطح مقاومت پرچم (مرز بالایی) قرار می‌دهند.

استراتژی 2: الگوی پرچم نزولی و ریتریس‌های فیبوناچی

در این استراتژی، می‌توانید از سطوح ری تریس فیبوناچی جهت شناسایی نقاط احتمالی ریورسال در الگوی پرچم استفاده‌کنید. پس از حرکت اولیه نزولی (میله پرچم)، سطوح فیبوناچی را اعمال کنید. تریدرها غالباً به‌دنبال سطوح ریتریس %38.2، %50 یا %61.8، سطوحی هستند که ممکن است قیمت، روند نزولی خود را آغاز کند. اگر قیمت از یکی از این سطوح فیبوناچی بازگردد، وارد پوزیشن شورت شوید.

آموزش ترید ارز دیجیتال از صفر تا صد | دوره ارز دیجیتال رایگان
مطالعه بیشتر

استراتژی 3: الگوی پرچم نزولی و شکست سطح حمایت

در این استراتژی، معامله گران منتظر سقوط قیمت پایین‌تر از سطح حمایت مهم درون الگوی پرچم هستند. یک الگوی پرچم نزولی در نزدیکی یا در سطح حمایت کلیدی، می‌تواند احتمال تداوم روند نزولی را افزایش دهد. هنگامی که قیمت این سطح حمایت را بشکند، می‌توان شاهد روند نزولی قدرتمند تری بود که نقطه ورود را برای پوزیشن شورت نشان‌می‌دهد.

استراتژی‌های ورود

جهت ورود به معامله، باید به موارد زیر توجه شود:

  • در استراتژی شکست نزولی، هنگامی وارد معامله شوید که قیمت پایین‌تر از مرز پایین پرچم، بسته شده و اصطلاحاً تثبیت می‌شود.
  • در مورد ریتریس‌های فیبوناچی، هنگامی وارد معامله شوید که قیمت از یک سطح کلیدی فیبوناچی، باز می‌گردد.
  • در استراتژی شکست سطح حمایت، پس از اینکه قیمت سطح پایین‌تر از حمایت مهم درون پرچم را شکست، وارد معامله شوید.

قراردادن حد ضرر

  • در استراتژی شکست، حد ضرر را کمی بالاتر از مرز بالایی پرچم قرار دهید.
  • هنگام استفاده از سطوح فیبوناچی، آن را بالاتر از آخرین سوئینگ رو به بالا درون الگوی پرچم، قرار دهید.
  • در استراتژی شکست حمایت، حد ضرر را کمی بالاتر از سطح حمایت شکسته شده که اکنون به‌عنوان مقاومت محسوب‌ می‌شود، در نظر بگیرید.
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) چیست؟ و اهمیت آن در دنیای معاملات
مطالعه بیشتر

حد سود

جهت تعیین حد سود، ابتدا باید طول میله پرچم را اندازه گرفته و آن را از نقطه شکست، به‌سمت پایین تصویر کرد. در این روش، حد سود شما مطابق با مومنتوم گذشته الگو بوده و انتظار واقع بینانه ای از حرکت قیمت محسوب‌می‌شود. اگر می‌خواهید احتیاط بیشتری داشته‌باشید، می‌توانید حد سود را در سطوح کلیدی حمایت پایین‌تر از نقطه ورود لحاظ کنید.

نقاط قوت و ضعف الگوی پرچم نزولی

در جدول زیر، خلاصه‌ای از نقاط قوت و ضعف الگوی پرچم نزولی ارائه شده‌است.

نقاط قوت نقاط ضعف
  • الگوی پرچم نزولی، الگوی قابل اطمینانی جهت پیش بینی تداوم روند نزولی است.
  • این الگو برای ترید های شورت، مناسب است.
  • همانند بسیاری از الگوهای دیگر، امکان نقض این الگو وجود دارد.
  • سرمایه گذارانی که ترجیح می‌دهند از تریدهای پرریسک پرهیز کنند، فرصت کمتری جهت کسب سود زیاد حین استفاده از این الگو دارند.

نقض شدن الگوی پرچم نزولی

هنگامی الگوی پرچم نزولی نقض می‌شود که ادامه الگوی پرچم نزولی، تبدیل به یک‌روند صعودی شود. در این حالت، باید به ویژگی‌های مهم زیر توجه داشت:

سطح حمایت پایدار

یکی از اجزا اصلی در تایید الگوی نزولی، شکسته نشدن قیمت پایین‌تر از حمایت پایین پرچم است. این پایداری، مؤید تغییر احتمالی احساسات در بازار و معکوس شدن روند است.

نوسان متوسط حجم

بر خلاف الگوی پرچم نزولی که در آن حجم به‌طور معنادار افت می‌کند، در هنگام نقض الگوی پرچم، حجم به‌طور نسبی کاهش می‌یابد. این حالت نشان دهنده ضعف مومنتوم نزولی است و نمی‌توان الگوی نزولی را تایید کرد.

شکست صعودی

بر خلاف انتظار کاهش قیمت از پرچم نزولی، ممکن است قیمت بالاتر از خط مقاومت بالایی، تثبیت شود. این شکست قیمت در چارت، نشان دهنده ریورسال صعودی است که فرض اولیه نزولی بودن روند را نقض می‌کند.

افزایش حجم در سطوح ریتست

هنگامی که سطوح قبلی قیمت با افزایش حجم ریتست می‌شوند، می‌توان شاهد تقویت روند صعودی بود.

سخن آخر

الگوی پرچم نزولی ، یکی از معروف‌ترین الگوهای قیمت است. این الگو جهت پیش بینی تداوم یک‌ روند نزولی استفاده می‌شود. این الگو، ابزار قدرتمندی است اما بر خلاف سایر اجزا و اندیکاتورها تحلیل تکنیکال، نباید به‌ تنهایی از آن استفاده‌کرد. قیمت ارزهای دیجیتال غیر قابل پیش بینی هستند و تریدر همواره باید به بیشترین نوسان‌های ممکن هنگام تحلیل روندهای بازار کریپتو توجه کنند.

سوالات متداول

آیا الگوی پرچم نزولی، نشان دهنده صعودی بودن روند است؟

خیر، الگوی پرچم نزولی، نشان دهنده تداوم روند نزولی است.

الگوی پرچم نزولی از چه بخش‌هایی تشکیل شده‌است؟

این الگو از دو قسمت پرچم (Flag) و میله پرچم (Flagpole) تشکیل شده‌ است.

چه اندیکاتورهایی برای تشخیص الگوی پرچم نزولی مناسب هستند؟

اندیکاتورها زیادی برای تشخیص این الگو وجود دارند که MA-50، یکی از مؤثرترین اندیکاتورها جهت شناسایی این الگو است.

چگونه می‌توان پس از تشخیص الگوی پرچم نزولی، به سود رسید؟

از آنجایی که این الگو، یک الگوی نزولی است و تداوم سقوط قیمت را نشان‌می‌دهد، می‌توان وارد پوزیشن شورت (فروش) شد.

4.2/5 - (5 امتیاز)

یک پاسخ

  1. با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر فراوان
    لطفا در خصوص اندیکاتور ها ۵۰ و ۱۰۰ بیشتر توضیح دهید و اینکه این اندیکاتور ها و الگوی پرچم در چه تایم فریمی باید در نظر گرفته شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.