اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point) چیست و چه کاربردی دارد؟

تحلیل تکنیکال، یکی از محبوب‌ترین روش‌های تحلیل قیمت و روند دارایی‌ها در بازارهای مختلف محسوب ‌می‌شود. این رویکرد، اندیکاتورها، ابزارها و روش‌های محاسباتی گوناگونی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. پیوت پوینت (Pivot Point) یک ابزار محاسباتی و تحلیلی تکنیکال جهت شناسایی روندها یا معکوس قیمت‌ها در چارت‌های بازار دارایی‌ها، کامودیتی ها، فارکس و ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌آید. در این مقاله، قصد داریم با این ابزار تحلیلی آشنا شده و کاربردهای آن را بیشتر بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

پیوت پوینت (Pivot Point) چیست؟

پیوت پوینت (Pivot Point) ، یک اندیکاتور و روش محاسباتی در تحلیل تکنیکال است که برای تعیین روند کلی بازار در تایم فریم‌های مختلف استفاده می‌شود. پیوت پوینت، میانگین بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن یک کندل در یک روز، نسبت به‌روز معاملاتی گذشته است. چنانچه معامله در روز معاملاتی بعد بالاتر از پیوت پوینت باشد، این روند نشان‌دهنده سنتیمنت مثبت در بازار است، در حالی که اگر معامله پایین‌تر از پیوت پوینت انجام شود، می‌توان شاهد احساسات منفی در بازار بود.

پیوت پوینت، مبنای بسیاری از اندیکاتورها تکنیکال است، اما دارای سطوح حمایت و مقاومتی است که بر اساس محاسبه پیوت پوینت، تعیین می‌شوند. کلیه این سطوح به تریدرها کمک می‌کنند تا واکنش قیمت نسبت به حمایت یا مقاومت را مشاهده کنند. همچنین اگر قیمت در جهت این سطوح حرکت کند، معامله‌گر پیش‌بینی می‌کند که قیمت در آن جهت، حرکت می‌کند. معامله‌گران روزانه، از نقطه پیوت جهت تعیین ورود، استاپ و یا سیو سود معامله خود استفاده می‌کنند.

کندل استیک چیست؟ و چگونگی استفاده از آن در معاملات
مطالعه بیشتر

فرمول محاسبه پیوت پوینت (Pivot Point)

رابطه تعیین پیوت پوینت (Pivot Point) عبارتست از:

R1=(P

R2= P+ (High-Low)

S1=(P

S2=P- (High-Low)

در این رابطه

R1= مقاومت 1

R2= مقاومت 2

S1= حمایت 1

S2= حمایت 2

High: نشان‌دهنده بیشترین قیمت نسبت به‌روز معاملاتی قبل

Low: نشان‌دهنده کمترین قیمت نسبت به‌روز معاملاتی قبل

Close: نشان‌دهنده قیمت بسته شدن نسبت به‌روز معاملاتی قبل

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

انواع پیوت پوینت

پیوت پوینت ها در تحلیل تکنیکال ، به‌شکل‌های متفاوت ظاهر می‌شوند. این پیوت پوینت‌ ها، نگرش‌های متفاوتی را در مورد سطوح حمایت و مقاومت به تریدرها ارائه می‌کنند و باعث می‌شوند تا آنها در مورد تصمیمات معاملاتی بر اساس رویکرد ترجیحی خود، تصمیم بگیرند. برخی از رایج‌ترین انواع پیوت پوینت ها عبارتند از:

اندیکاتور پیشرو (Leading indicator) در ترید چیست؟
مطالعه بیشتر

پیوت پوینتهای استاندارد

این پیوت پوینت (Pivot Point) با استفاده از بیشترین، کمترین و قیمت‌های بسته شدن بر اساس روز معاملاتی گذشته، محاسبه می‌شوند. این پیوت پوینت ها بر اساس میانگین قیمت، سطوح حمایت و مقاومت را نشان می‌دهند. فرض کنید یک تریدر می‌خواهد پیوت پوینت‌های بیت کوین را بر اساس قیمت‌های روز قبل تعیین کند.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

در این مثال، ممکن است پیوت پوینت با قیمت 59,166.67$ توسط تریدرها به‌عنوان معیاری برای روز معاملاتی بعد استفاده شود. حرکت قیمت پایین‌تر از پیوت پوینت نشان‌دهنده، بازار نزولی است اما حرکت بالاتر از آن، حرکت صعودی را نشان‌می‌دهد.

دو سطح حمایتی S1 و S2 نشان‌دهنده سطوحی هستند که احتمالاً قیمت حمایت شود و معامله گران وارد پوزیشن لانگ شوند. سطوح R1 و R2 نشان‌دهنده نواحی فشار فروش یا مقاومت قیمت هستند. ممکن است تریدرها با مشاهده این سطوح، از پوزیشن لانگ خارج شده و پوزیشن شورت را انتخاب کنند.

پیوت پوینتهای فیبوناچی

نسبت‌های فیبوناچی هنگام محاسبه پیوت پوینت‌های فیبوناچی ، استفاده می‌شوند. این پیوت پوینت ها با اضافه کردن یا کم کردن نسبت‌های فیبوناچی از پیوت پوینت و ضرب کردن محدوده ترید در آن اعداد، ایجاد می‌شوند. فرض کنید که بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن بیت کوین به‌ترتیب 500، 400 و 480 دلار باشد؛ بدین ترتیب پیوت پوینت فیبوناچی بیت کوین عبارتست از:

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

سطوح حمایت S1 و S2 نشان‌دهنده فرصت‌های احتمالی خرید و پیوت پوینت (Pivot Point) ، سطح مرجع در نظر گرفته ‌می‌شود. سطوح مقاومت نشان‌دهنده سطوح فروش احتمالی (در پوزیشن‌های لانگ) خواهند بود. تریدرها می‌توانند از این سطوح برای تصمیم گیری جهت ورود، خروج و حرکات پیش بینی شده قیمت در ترید بیت کوین استفاده‌ کنند.

پیوت پوینت کاماریلا

پیوت پوینت کاماریلا (Camarilla pivot point) جهت تعیین سطوح حمایت و مقاومت از یک فرمول متفاوت با احتساب بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن روز قبل استفاده می‌کند. این پیوت پوینت، بیشتر برای معاملات روزانه استفاده می‌شود. در تصویر زیر، مثالی از نحوه محاسبه پیوت پوینت کاماریلا با فرض مقادیر زیر، ارائه شده ‌است.

ترید روزانه ارز دیجیتال (Day Trading) چیست؟
مطالعه بیشتر

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

این سطوح به تریدرها جهت شناسایی نواحی حمایت و مقاومت جهت معامله بیت کوین بر اساس پیوت پوینت کاماریلا، کمک می‌کنند.

پیوت پوینت وودی

در بازارهای مالی، از روش تحلیل تکنیکال با نام پیوت پوینت وودی (Woodies pivot point) جهت تعیین سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌شود. در پیوت پوینت وودی، قیمت بسته شدن بیش از انواع دیگر پیوت پوینت ها، مورد توجه قرار می‌گیرد. این حالت از یک فرمول خاص با تأکید بر قیمت بسته شدن دوره قبل استفاده می‌کند، اما در موارد دیگر، مشابه با محاسبه پیوت پوینت استاندارد است.

این موضوع می‌تواند موجب سطوح حمایت و مقاومت متفاوتی در مقایسه با پیوت پوینت‌های معمول شده و دیدگاه‌های متفاوتی را در مورد وضعیت بازار به تریدرها ارائه کند. تریدرها می‌توانند از پیوت پوینت وودی در مواردی که بازار به‌سمت حمایت یا مقاومت نزدیک می‌شود، استفاده ‌کنند.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

پیوت پوینت تام دی مارک

پیوت پوینت تام دی مارک (Tom DeMark pivot point) غالباً در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود. این پیوت پوینت در تعیین سطوح مهم حمایت و مقاومت کاربرد داشته و معامله گران می‌توانند بر اساس تغییرات احتمالی قیمت، تصمیم گیری کنند.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

چگونه پیوت پوینت (Pivot Point) را محاسبه کنیم؟

یک روش استفاده از پیوت پوینت (Pivot Point) ، اضافه کردن اندیکاتور پیوت پوینت بر روی چارت است که این اندیکاتور ، سطوح را به‌صورت خودکار محاسبه و نشان ‌می‌دهد. شما نیز می‌توانید پیوت پوینت را بر اساس بیشترین و کمترین قیمت و قیمت بسته شدن کندل نسبت به‌روز معاملاتی قبل، تعیین کنید.

بررسی تفاوت اندیکاتور و اسیلاتور و کاربرد هرکدام
مطالعه بیشتر

به‌طور مثال، اگر امروز چهارشنبه صبح است، از بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن روز سه شنبه جهت ایجاد سطوح پیوت پوینت برای روز معاملاتی چهارشنبه استفاده‌ کنید. همچنین گام‌های زیر را اجرا کنید:

  • پس از بسته شدن بازار یا پیش از آنکه در روز معاملاتی بعد باز شود، بالاترین و کمترین قیمت و همچنین قیمت بسته شدن را از روز معاملاتی قبل، بیابید.
  • مقادیر بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن را جمع کنید و بر سه تقسیم کنید.
  • این قیمت را بر روی نمودار با حرف P نشان دهید.
  • با تعیین P، سطوح حمایت S1، S2 و مقاومت R1، R2 را تعیین کنید. بیشترین و کمترین مقادیر در این محاسبات، بر اساس روز معاملاتی قبل تعیین‌ شده‌اند.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

پیوت پوینت نشان ‌دهنده چیست؟

پیوت پوینت ها، اندیکاتور روزانه برای معامله در بازار فیوچرز، کامودیتی ها، سهام، ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی هستند. این اندیکاتور بر خلاف اندیکاتورها میانگین متحرک (Moving Average) یا اسیلاتورها، استاتیکی است و در طول روز، در سطوح قیمتی یکسان باقی می‌ماند. در واقع، تریدرها می‌توانند از این سطوح برای برنامه ریزی معاملات خود استفاده‌ کنند.

به‌طور مثال، معامله‌گران می‌دانند که اگر قیمت به پایین‌تر از پیوت پوینت سقوط کند، آنها احتمالاً وارد پوزیشن شورت (فروش) می‌شوند. در طرف مقابل، اگر قیمت بالاتر از پیوت پوینت (Pivot Point) باشد، آنها شروع به خرید می‌کنند. می‌توان از سطوح S1,S2,R1 و R2 به‌عنوان اهداف قیمتی برای این معاملات و همچنین به‌عنوان حد ضرر استفاده‌ کرد.

بسیاری از تریدرها از پیوت پوینت (Pivot Point) همراه با سایر اندیکاتورها روند نما در معاملات خود استفاده می‌کنند. پیوت پوینتی که همگرا یا دارای هم‌پوشانی با اندیکاتور میانگین متحرک (MA) با پریود 50 یا 200 باشد یا سطح اکستنشن فیبوناچی باشد، سطح حمایت / مقاومت معتبرتری را نشان‌می‌دهد.

آموزش الگوی سر و شانه در تحلیل تکنیکال
مطالعه بیشتر

کاربرد پیوت پوینت (Pivot Point)

مهم‌ترین کاربردهای پیوت پوینت (Pivot Point) عبارتند از:

شناسایی روند

پیوت پوینت ها اساساً جهت شناسایی روند کلی و احتمال معکوس شدن قیمت، استفاده می‌شوند. شکست قیمت به‌سمت بالا، نشان‌دهنده تداوم روند صعودی است و شکست به‌سمت پایین، ادامه روند نزولی را نشان ‌می‌دهد.

تعیین نقاط ورود و خروج

یک معامله‌گر می‌تواند سطوح خرید و فروش احتمالی را با استفاده از این ابزارهای تحلیل تکنیکال، شناسایی کند. یک تریدر می‌تواند هنگامی وارد معامله شود که قیمت به سطح حمایت یا مقاومت رسیده و یا از معامله بر اساس این سطوح، خارج شود.

تعیین حد ضرر و حد سود

حد ضرر و حد سود، دو سطح بسیار مهم برای حفظ سود شما و از بین رفتن هر گونه احتمال زیان شما است. همچنین شما می‌توانید این سطوح حیاتی را با پیوت های تریدینگ، شناسایی کنید.

آموزش فعال کردن حد ضرر در ترید ، نحوه تعیین و تنظیم استاپ لاس (stop loss)
مطالعه بیشتر

هنگامی که وارد پوزیشن لانگ (خرید) می‌شوید، می‌توانید حد ضرر را پایین‌تر از سطح حمایت تعیین کرده و حد سود را بالاتر از مقاومت ترسیم کنید. همچنین هنگامی که یک پوزیشن شورت را باز می‌کنید، می‌توانید حد ضرر را بالاتر از سطح حمایت و حد سود را پایین‌تر از مقاومت قرار دهید.

اندیکاتور پیوت پوینت (Pivot Point)

مزایا و معایب پیوت پوینت (Pivot Point)

مزایا و معایب روش پیوت پوینت در جدول زیر ارائه ‌شده‌اند.

مزایا معایب
عینی بودن: در تحلیل تکنیکال، بیشتر اندیکاتورها ماهیت ذهنی دارند به‌نحوی که معامله‌گران، تفسیرهای متفاوتی در مورد آنها دارند. اما، پیوت پوینت ها عینی یا ثابت هستند و در طول روز، ثابت باقی می‌مانند. نادیده گرفتن نوسان بازار: نوسان به‌معنای درجه تغییرات قیمت یک دارایی در یک دوره زمانی است. این فاکتور، مهم‌ترین عامل در معاملات محسوب‌می‌شود. با این حال، پیوت پوینت ها بدون احتساب نوسان قیمت، محاسبه می‌شوند.
سادگی: محاسبه پیوت پوینت به‌سادگی امکان‌پذیر است و می‌توان به‌سادگی آن را درک کرده و تفسیر کرد. حتی معامله‌گران تازه‌کار نیز می‌توانند معامله خود را با پیوت پوینت ها انجام دهند. نادیده گرفتن شرایط فعلی بازار: چه شما در در فارکس، بازار بورس، بازار ارز دیجیتال یا هر بازار مالی دیگر معامله می‌کنید، تحلیل فاندامنتال می‌تواند کل سناریو بازار را تغییر دهد. بنابراین، مشاهده شرایط کنونی بازار حین معامله با پیوت پوینت ضروری است.
تایید اندیکاتور: مزیت دیگر معامله با پیوت پوینت، تلفیق آنها با اندیکاتورها تحلیل تکنیکال در چارت است. همچنین می‌توان از آنها برای تایید اندیکاتورهای دیگر مانند باندهای بولینگر، ریتریس فیبوناچی و غیره استفاده‌ کرد. اندیکاتورها تأخیری: پیوت پوینت، اندیکاتور تأخیری است یعنی مبتنی بر داده‌های گذشته‌است. در نتیجه، ممکن است سیگنال آنها تنها زمانی صادر شود که قیمت به یک سطح تاریخی می‌رسد. بنابراین، ممکن است شما با سیگنال‌های تأخیری یا غلط مواجه شوید که باعث زیان شما شوند.
تحلیل احساسات بازار: معامله با پیوت پوینت ها، نگرش ارزشمندی را در مورد بازار و کمک به تحلیل احساسات کلی بازار ارائه می‌کند. می‌توانید آنچه بیشتر تریدرها در مورد خرید و فروش دارایی‌های مالی احساس می‌کنند، مشاهده کنید. عدم تضمین سود: شما حین استفاده از پیوت پوینت ها یا هر اندیکاتور تحلیل تکنیکال دیگر، باید بدانید که آنها لزوماً موجب تضمین سود شما نمی‌شوند. پیوت پوینت ها، مبتنی بر الگوهای قیمتی گذشته هستند. در واقع، انتظار می‌رود قیمت‌ها افزایش یا کاهش یابند، اما از طرفی ممکن است قیمت در جهت مخالف حرکت کند.
استفاده در تایم فریم‌های کوتاه‌مدت: پیوت پوینت ها، کارایی بسیار زیادی برای معاملات کوتاه‌مدت به‌دلیل اتکای آنها به داده‌های روزانه معامله پیوت دارند. نامناسب برای معامله بلند مدت: پیوت پوینت ها اساساً برای معاملات روزانه و ترید کوتاه‌مدت طراحی‌شده‌اند. ممکن است آنها نتایج مطلوبی را برای سرمایه‌گذاران بلند مدت یا سویینگ تریدرهای‌ی که روندهای طولانی‌تر قیمت را دنبال می‌کنند، ارائه نکنند.

جمع بندی

پیوت پوینت (Pivot Point) ، ابزار ارزشمندی برای تریدرهای‌ است که به‌دنبال شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، شناخت روند قیمت، تصمیم گیری برای معاملات روزانه و مدیریت هر چه بهتر ریسک تریدهای خود هستند. هر چند که این روش بدون محدودیت نیست، اما اگر در ترکیب با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده شوند، می‌توانند اطلاعات و نگرش ارزشمندی را در مورد تغییرات و شرایط بازار ارائه کنند. معامله گران باید بدانند که پیوت پویت، روش تضمین شده‌ای برای پیش بینی حرکات قیمت نیست. این روش در صورتی که همراه با اندیکاتورهایی همچون میانگین متحرک، خطوط روند و اسیلاتور جهت تایید سیگنال‌های معاملاتی استفاده شود، عملکرد بسیار بهتری خواهد داشت.

الگوی چکش و کندل چکش وارونه چیست؟ راهنمای استفاده از الگوی Hammer Pattern
مطالعه بیشتر

سوالات متداول

پیوت پوینت چیست؟

پیوت پوینت، یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که به صورت میانگین بیشترین، کمترین و قیمت بسته شدن روز معاملاتی قبل (در معاملات روزانه) محاسبه می شود.

آیا پیوت پیوت، اندیکاتور مناسبی است؟

بله پیوت پویت اندیکاتور مناسبی در پیش بینی پرایس اکشن روزانه بر اساس داده های معاملاتی قبل محسوب شده و معامله گران روزانه می توانند تصمیم خود را با روند بازار، منطبق کنند.

پیوت پوینت چگونه کار می کند؟

پیوت پوینت، سطوح حمایت و مقاومت را تعیین کرده و از قیمت های مهم روز گذشته جهت محاسبه پیوت پوینت روز معاملاتی کنونی، استفاده می کند.

چه استراتژی هایی برای استفاده از پیوت پوینت وجود دارند؟

استراتژی شکست قیمت، ریورسال شدن قیمت از سطوح حمایت یا مقاومت و استراتژی معامله در محدوده رنج، سه استراتژی رایج برای استفاده از پیوت پوینت هستند.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.