ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال چیست؟ 10 مزیت مهم ارزهای دیجیتال

همواره در طول تاریخ، بشر انواع مختلفی از ابزاری برای داد و ستد به نام پول را تجربه کرده است که در دنیای امروز، ارز دیجیتال تکامل یافته ترین مدل این ابزار محسوب می‌شود. ارز دیجیتال با هدف ساده‌سازی انجام معاملات و ایجاد تراکنش‌هایی سریع‌تر و ارزان‌تر به وجود آمده است.فناوری ارز دیجیتال، موجب غیرمتمرکز شدن سیستم‌های انتقال پول و از بین رفتن واسطه‌هایی مانند بانک و موسسات مالی در فرآیند انجام معاملات و مبادله‌ی ارزش می‌شود.

ما در آرکاکوین تصمیم گرفتیم تا آموزش‌های کاملی را برای شما عزیزان در زمینه ارز دیجیتال گردهم آوریم و راه‌های سرمایه گذاری در این دنیای پر فراز و نشیب را اختیار شما قرار دهیم.

ارز دیجیتال چیست به زبان ساده

ارز دیجیتال نشئت گرفته از واژه کریپتوکارنسی (CryptoCurrency) است. برای درک هر چه بهتر ارز دیجیتال، قبل از هر چیز باید بدانیم که ارز دیجیتال نوعی از پول دیجیتالی است که توسط کدهای رمزنگاری شده، ایجاد شده و تقلب در آن و برگرداندن تراکنش‌ها غیرممکن است.از سیستم رمزنگاری در تایید تراکنش‌ها و برقراری امنیت در شبکه و همچنین ایجاد بلاک‌های جدید در شبکه استفاده می‌شود. ارزهای دیجیتال در واقع رمزارزهایی هستند که به صورت دیجیتالی و رمزنگاری شده و با اتکا به دانش فنی برنامه نویسی به وجود آمده‌اند.

اکثر ارزهای دیجیتال بر اساس فناوری بلاکچین به وجود آمده‌اند. بلاکچین یک دفتر کل توزیع شده برای ثبت و نگهداری تراکنش‌ها به صورت غیرمتمرکز است که ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشته و توسط یک شبکه توزیع شده از کامپیوترها نگهداری می‌شود.

ارز دیجیتال چیست؟

برای درک بیشتر از بلاکچین قبل از هر چیز باید اطلاعاتی در رابطه با پایگاه داده داشته باشیم. به مجموعه اطلاعات الکترونیکی ذخیره شده در یک سیستم کامپیوتری، پایگاه داده گفته می‌شود. تکنولوژی دفتر کل توزیع شده، به عنوان یک پایگاه داده غیرمتمرکز، توسط افرد متعددی مدیریت شده و تحت نظارت نهاد بخصوص یا شخص ثالثی نیست.

معرفی بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه‌ گذاری بلند مدت
مطالعه بیشتر

هر بلاک در بلاکچین ارز دیجیتال، اطلاعات تراکنش‌های انجام شده در شبکه با استفاده از امضای دیجیتالی را به صورت رمزنگاری شده تحت عنوان هش را در خود جای می‌دهد. زنجیره بلاک در هر شبکه بلاکچین، شامل اطلاعات تمامی تراکنش‌های شبکه است و با انجام تراکنش‌های جدید، بلاک‌های تازه به انتهای زنجیره اضافه می‌شوند.

به بیانی دیگر؛ بلاکچین ارز دیجیتال، زنجیره‌ای از بلاک‌های مرتبط است که شامل اطلاعات ضروری شبکه مانند خروجی‌های هش رمزنگاری می‌شوند. یکی از ویژگی‌های مهم بلاکچین ارز دیجیتال، علاوه بر غیر متمرکز بودن، شفافیت کامل برای عموم است که به تمامی کاربران، دسترسی به مشاهده تراکنش‌‌های انجام شده در شبکه را می‌دهد.

شاید از نظر عموم، واژه ارز دیجیتال با کریپتوکارنسی یکی به نظر برسد، اما در واقع دو معنای کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. هر ارزی که ماهیت دیجیتالی داشته باشد را می‌توان به عنوان ارز دیجیتال شناخت، مانند ارزهای فیات دیجیتالی موجود در کارت اعتباری، اما از سمت دیگر، تنها به ارزهایی که رمزنگاری شده و بر بستر بلاکچین تشکیل شده باشند، کریپتوکارنسی یا رمزارز گفته می‌شود.

با این تفاسیر اصطلاح رمزارز برای واژه کریپتو کارنسی مناسب‌تر است، هرچند که این نوع از پول در اذهان عمومی، تحت عنوان ارز دیجیتال جایگاه خود را به دست آورده است.

ارز دیجیتال چگونه کار می‌کند؟

هر ارز دیجیتال برای انجام تراکنش‌های داخل شبکه خود از روشی متفاوت با سایرین استفاده می‌کند. به عنوان مثال: بیت کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار و ترون از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند.

شبکه بلاکچین، در طی این مدل‌ها که به عنوان الگوریتم اجماع شناخته می‌شوند، به توافق رسیدن یا نرسیدن اعضای فعال یک شبکه، بر سر تایید یا رد شدن یک تراکنش را تعیین می‌کند. تراکنش‌های مختلف در شبکه ارز دیجیتال، عملکردی به صورت همتا به همتا داشته و نیاز به واسطه برای تایید تراکنش‌ها را از بین می‌برد.

در هر شبکه بلاکچین، نودهای آن، وظیفه نظارت و ایجاد امنیت شبکه را بر اساس الگوریتم اجماع موجود در شبکه بر عهده دارند. در شبکه‌های مختلف ارز دیجیتال نودها با روش‌های متفاوتی انتخاب می‌شوند.

به عنوان نمونه: در شبکه بیت کوین، ماینرها یا کسانی که سخت‌افزارهای محاسباتی خود را در اختیار شبکه بیت کوین قرار می‌دهند، وظیفه تامین امنیت شبکه را به دوش کشیده و به عنوان نود شناخته می‌شوند؛ اما در شبکه‌هایی مانند شبکه ارز دیجیتال ایاس یا ترون، به منظور انتخاب نودها رای گیری انجام می‌شود. به طور کلی در شبکه‌هایی که از الگوریتم اجماع اثبات سهام استفاده می‌کنند، کسانی که ارزهای دیجیتال خود را در شبکه، (استیک) یا قفل کرده باشند، امنیت شبکه را تامین و به عنوان نود شناخته می‌شوند.

استخراج ارز دیجیتال چگونه است؟

همانطور که می‌دانید ارز دیجیتال بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال دنیا، در طی مراحلی که به نام ماینینگ یا استخراج شناخته می‌شود، تولید می‌شود. ماینینگ، عملیاتی مستلزم میزان تلاشی مشخص برای به دست آوردن سکه است. منظور از تلاش در پروسه ماینینگ، استفاده از قدرت پردازشی محاسباتی برای حل مسائل ریاضی بسیار پیچیده است.

چگونگی استخراج ارز دیجیتال🔨راهنمای ماینینگ به زبان ساده
مطالعه بیشتر

پروسه حل معادلات بسیار پیچیده ریاضی در شبکه بلاکچین و در نتیجه تایید تراکنش‌ها و ساخت بلاک جدید در شبکه بلاکچین ارز دیجیتال، ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال نامیده می‌شود. با ثبت شدن داده‌ها در بلاکچین، امکان تغییر و دستکاری در آن وجود نداشته و این اطلاعات به صورت عمومی و ابدی در شبکه بلاکچین ثبت خواهد شد.

در هر بلاک جدید ساخته شده‌ای که به انتهای زنجیره بلاک شبکه توسط نودها اضافه می‌شود، اطلاعاتی همچون مقدار، زمان، هدر و هش بلاک قبلی زنجیره و هش تازه ساخته شده بلاک جدید، به اطلاعات موجود در لجر شبکه اضافه می‌شود. در ادامه دیگر نودهای شبکه بلاک را بررسی کرده و بر سر تایید و معتبر بودن آن به توافق می‌رسند.

پروسه توضیح داده شده، نحوه ساخت بلاک و تولید ارز دیجیتال در بلاکچین ارز دیجیتالی است که از الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند. کاملا واضح است که بلاکچین‌هایی که از الگوریتم‌های اجماع متفاوتی مانند (PoS) استفاده می‌کنند، از راه‌های دیگری برای استخراج و ساخت بلاک در شبکه استفاده می‌کنند.

در حال حاضر رایج‌ترین الگوریتم‌های اجماع میان بلاکچین‌های ارز دیجیتال، روش‌های اثبات کار و اثبات سهام است که از جمله مهم‌ترین فناوری‌های ارز دیجیتال محسوب می‌شوند.

تفاوت ارز دیجیتال با پول فیات چیست؟

ارزهای دیجیتال به دلیل دارا بودن برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد، تفاوت‌هایی را میان خود با ارزهای فیات ایجاد کرده‌اند؛ هرچند که این ویژگی‌ها در تمامی ارزهای دیجیتال وجود نداشته ولی برای اکثریت آنها صادق است.

در ادامه این ویژگی‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • غیرقابل برگشت بودن تراکنش‌ها

در صورت تایید یک تراکنش و انتقال موفقیت آمیز آن، شما دیگر قادر به برگرداندن آن نیستید، چرا که اطلاعات تراکنش در یک بلاک ذخیره شده و امکان دستکاری و تغییر آن وجود ندارد. تنها راه برگشت تراکنش، تمایل شخص گیرنده به انتقال دوباره آن به کیف پول قبلی است.

در سیستم بانکداری این قضیه کاملا متفاوت است، اگر شما اشتباها پولی را به حساب شخص دیگری واریز کنید، می‌توانید نهایتا با پیگیری قضایی، پول خود را پس بگیرید. اما اگر بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را اشتباها به کیف پول شخص دیگری ارسال کنید، باید بیخیال پول خود شوید.

  • حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن تراکنش‌ها در اوج شفافیت

هر تراکنش در بلاکچین ارزهای دیجیتال، شامل یک امضای دیجیتالی که تشکیل شده از کلید خصوصی و کلید عمومی کیف پول شما است، می‌شود. کلید خصوصی، حکم رمز ورود حساب شما را دارد و هرکسی با در دست داشتن این کلید، به تمامی دارایی‌های دیجیتالی موجود در کیف پول دسترسی خواهد داشت. اما کلید عمومی در دنیای کریپتوکارنسی، به عنوان شماره حساب شما در نظر گرفته می‌شود، با این تفاوت که اطلاعات هویتی شما در آن موجود نیست.

این آدرس‌های عمومی، رشته عباراتی تشکیل شده از عدد و حروف هستند و با استفاده از آنها، تنها می‌توان به تاریخچه تراکنش‌های انجام شده توسط آن دسترسی داشت و اطلاعات هویتی را فاش نمی‌کند.

  • جهانی و بدون مرز

با سیستم‌های انتقال پول فعلی، انتقال‌های برون مرزی و بین‌المللی ممکن است تا چند روز به دلیل فرآیندی که تحت عنوان (Swift) شناخته می‌شود، به طول بینجامد؛ اما به لطف تکنولوژی بلاکچین و فناوری ارز دیجیتال، امروزه این کار تنها در عرض چند دقیقه ممکن است. هیچ محدودیت مرزی‌ای برای ارزهای دیجیتال وجود نداشته و می‌توان در هر نقطه از دنیا، مقدار دلخواه را به نقطه‌ای دیگر در دنیا ارسال کرد.

  • امنیت بالا

امنیت موجود در شبکه داخلی هر ارز دیجیتال به علت الگوریتم اجماع و همین طور قدرت هش سخت‌افزاری به اشتراک گذاشته شده در شبکه، توسط کاربران (در الگوریتم اثبات کار) به وجود می‌آید. از سویی دیگر، سیستم رمزنگاری کلید خصوصی و کلید عمومی موجب ایجاد شرایطی برای کنترل دارایی‌ها توسط هر شخص و عدم دسترسی اشخاص دیگر به آن می‌شود.

  • غیرمتمرکز بودن ارز دیجیتال

افراد مختلف برای استفاده از شبکه‌های متفاوت ارز دیجیتال؛ مانند: بیت کوین، اتریوم، ترون و غیره، نیازمند اخذ مجوز از سازمان یا نهاد خاصی نیستند و تنها با دانلود تاریخچه تراکنش‌ها، می‌توانند اقدام به استفاده از این شبکه‌های بلاکچینی کنند.

بلاکچین چیست؟ 4 حالت اصلی بلاکچین
مطالعه بیشتر

کاربردهای ارز دیجیتال

هر ارز دیجیتال بسته به هدف ایجاد و پروژه خود، کاربرد متفاوتی داشته، اما به صورت کلی کاربردهای عمومی را می‌توان برای اکثریت ارزهای دیجیتال در نظر گرفت که در ادامه به بررسی تعدادی از مهم‌ترین آنان خواهیم پرداخت:

ارز دیجیتال چیست؟

  • خرید اینترنتی با ارز دیجیتال

یکی از اهداف بنیادین ارزهای دیجیتال از همان ابتدا، ساده‌سازی پرداخت‌های اینترنتی و استفاده در معاملات بود. در دنیای امروز، بسیاری از سایت‌ها مانند، فروشگاه‌های آنلاین، اپلیکیشن‌های موبایل و سایت‌های مختلف در سراسر دنیا، امکان پرداخت با ارز دیجیتال را فراهم کرده‌اند. در حقیقت این رمزارزها تفاوت چندانی برای استفاده در این وادی با پوا فیات ندارند.

  • معامله با ارز دیجیتال در سطح بین‌المللی

شناخته شدن و دسترسی به جایگاهی مهم در سطح جهان توسط ارزهای دیجیتال، شرایط استفاده شدن در معاملات بین‌المللی را برای این تکنولوژی فراهم کرده است. با توجه به این که ارز دیجیتال متعلق به کشور خاصی نیست و مهم‌تر این که امکان تبدیل شدن به پول رایج هر کشور را دارد، در تمام جهان افراد زیادی تمایل به معامله با این رمزارزها را دارند.

  • ساده‌سازی معاملات با حجم بالا

هیچ ارز دیجیتالی در دنیا مانند ارزهای فیات وجود فیزیکی نداشته؛ از همین رو بهترین انتخاب برای انجام معاملاتی با حجم بالا هستند. با توجه به محدودیت‌های بانکی برای انتقال حجم‌های بالا پول و همین طور هزینه انتقال بالا برای پول‌های فیزیکی، ارزهای دیجیتال به راحتی می‌توانند جایگزین پول فیزیکی برای این معاملات باشند.

  • سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

با محبوبیت و پیشرفت حوزه ارز دیجیتال در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاران کلان بسیاری در این بازار سرمایه گذاری کرده و خود باعث بالا رفتن جذابیت این بازار سرمایه گذاری برای سرمایه‌گذاران خرد است.

  • دور زدن تحریم‌ها با استفاده از ارز دیجیتال

یکی از مهم‌ترین کاربردهای ارز دیجیتال که ریشه در ویژگی حریم خصوصی بالا در این رمزارزها دارد، دور زدن تحریم‌ها به واسطه این رمزارزهاست.

آرکاکوین خدمات بسیاری از جمله مشاوره رایگان سرمایه گذاری، سبد گردانی ارز دیجیتال و کانال سیگنال را در اختیار شما، در جهت موفقیت، قرار می‌دهد.

بیت کوین چیست؟ آشنایی با اولین ارز دیجیتال جهان
مطالعه بیشتر

انواع ارز دیجیتال

بعضی از ارزهای دیجیتال همانند بیت کوین، با هدف مهار تورم و تقویت ارزش در مرور زمان، تعداد محدودی سکه را برای عرضه در نظر گرفته‌اند. به عنوان مثال برای بیت کوین تنها 21 میلیون واحد توسط خالق این ارز دیجیتال برای عرضه در نظر گرفته شده است.

در پی موفقیت چشمگیر بیتکوین و آشنایی بیشتر مردم با دنیای کریپتوکارنسی، بسیار دیگر از ارزهای دیجیتال و با اهداف متفاوت به وجود آمدند که تمامی آنها را تحت عنوان آلت کوین می‌شناسیم. هر ارز دیجیتالی به غیر از بیت کوین، تحت عنوان آلت کوین شناخته می‌شود. واژه آلت کوین در واقع به عنوان سکه جایگزین معنا شده و رمزارزهایی مثل: اتریوم، ترون، ایاس، مونرو و غیره در این دسته قرار می‌گیرند.

انواع ارز دیجیتال با توجه به زیرساخت

ارزهای دیجیتال از نظر زیرساختی به دو گروه کوین‌ها و توکن‌ها طبقه بندی می‌شوند که در ادامه هر یک از این دو گروه را باهم بررسی خواهیم کرد:

  • کوین‌ها: این نوع ارز دیجیتال بر روی بلاکچین اصلی خود طراحی و پیاده سازی شده و معمولا به عنوان کوین حاکمیتی و برای انتقال ارزش در داخل یک شبکه استفاده می‌شود.
  • توکن‌ها: این نوع ارز دیجیتال برای ایجاد و توسعه خود از استانداردهای بلاکچین‌های دیگر استفاده کرده و همین از اصلی‌ترین تفاوت‌های بین کوین و توکن است. امروزه محبوب‌ترین بلاکچین که توسعه‌دهندگان برای ساخت توکن‌های خود از آن استفاده می‌کنند، بلاکچین اتریوم است.
اتریوم (Ethereum) چیست؟ 🏆 4 مزیت مهم اتریوم
مطالعه بیشتر

انواع ارز دیجیتال با توجه به کاربرد

  • استیبل کوین‌ها

نوع دیگری از ارزهای دیجیتال که کاربرد زیادی دارند، استیبل کوینها هستند، که ارزشی ثابت و وابسته به یک دارایی دیگر مانند دلار آمریکا دارند. استیبل کوین‌ها ارزشی وابسته به پشتوانه خود که می‌تواند پول فیات، کالا و یا غیره باشد، دارند. استیبل کوین‌هایی که پشتوانه فیات دارند، به ثبات ارزش دارایی‌های فعالان این بازار کمک بسیار زیادی می‌کنند. از معروف‌ترین استیبل کوین‌های بازار ارزهای دیجیتال می‌توان به تتر (Tether) اشاره کرد

  • توکن‌های غیر قابل تعویض (NFT)

توکن‌های غیر قابل تعویض یا NFT، یکی دیگر از انواع ارزهای دیجیتال هستند و توانایی منحصربه‌فرد کردن و غیر قابل جایگزین شدن یک دارایی دیجیتالی را دارند. مثلا: یک واحد بیت کوین، قابل تعویض و دارای ارزشی برابر با یک واحد بیت کوین دیگر را دارد، اما مسئله برای NFTها به این صورت نیست و هر توکن غیر قابل تعویض، قیمتی متفاوت با دیگر NFTها دارد.

انواع کیف پول ارز دیجیتال

یکی از نیازهای مهم و اصلی در زمینه ارز دیجیتال، داشتن یک کیف پول امن و راحت است. این کیف پول حکم بانک برای شما دارد که از طریق آن می‌توانید ارز خود را انتقال یا دریافت کنید. برای آسودگی انتخاب کیف پول، در این بخش انواع اصلی کیف پول را در قسمت ذیل برای شما بازگو کرده‌ایم:

  • کیف پول سخت‌افزاری (Hardware Wallet)

Hardware Wallet یا کیف پول سرد، یکی از انواع اصلی کیف پول ارز دیجیتال است. این نوع کیف پول، یک وسیله فیزیکی است که می‌توانید رمزارزهای خود را در آن نگهداری کنید. ویژگی مهم این کیف پول، وصل نبودن به اینترنت و در نتیجه عدم هک آن توسط هکرها است. همچنین بسیاری از این کیف پول‌ها، قابلیت پشتیبانی از بیشتر رمزارزهای دنیا را دارد که این مورد، کار را برای بیشتر تراکنش‌های ارز دیجیتالی، ساده می‌کند.

  • کیف پول نرم‌افزاری (Software Wallet)

Software Wallet یا کیف پول گرم، دومین مورد از انواع کیف پول‌های اصلی است که اغلب آنها بر بستر اینترنت هستند. این کیف پول همانند کیف پول سرد، قابلیت جابه‌جایی در هر مکانی را دارد، اما تنها از طریق نرم‌افزار یا وب سایت در داخل گوشی یا دسکتاپ قابل دسترسی است.

البته، نکته مورد توجه در این قسمت، وجود کیف پول‌هایی است که تنها بر روی دسکتاپ یا موبایل نصب می‌شوند که می‌توانید با بررسی تمامی آنها و با توجه به نیاز خود آنها را انتخاب کنید. چرا که برخی از افراد تنها از طریق دسکتاپ یا موبایل راحت و یا افرادی که در هر دو مورد راحت هستند.

مزایای ارزهای دیجیتال

مزیت‌های ارز دیجیتال، نکته‌ای است که برتری این نوع جدید از پول را تضمین می‌کند، مزایایی که باعث برتری این ارز نسبت به سایر ارزها همچون ارزهای فیات شده است؛ در ادامه تعدادی از این مزایا را بررسی خواهیم کرد:

  1. غیرمتمرکز و انجام بدون واسطه معاملات
  2. امنیت بالا و عدم امکان تقلب در شبکه
  3. عدم وجود امکان انجام معاملات تکراری
  4. عدم مشمولیت معاملات ارز دیجیتال برای مالیات
  5. رمزنگاری بسیار پیشرفته و پیچیده
  6. حفظ حریم خصوصی
  7. انجام معاملات به صورت بین‌المللی در مدت زمان کم
  8. روشی عالی برای انجام معاملات با حجم بالا
  9. شفافیت تراکنش‌های شبکه

معایب ارزهای دیجیتال

  1. عدم امکان بازگردانی ارزهای دیجیتال در صورت گم کردن کلید خصوصی
  2. امکان هک شدن صرافی‌های ارز دیجیتال و از بین رفتن دارایی‌ها
  3. نوسانات قیمتی بسیار بالا و امکان از دست رفتن سرمایه
  4. غیر قابل بازگشت بودن تراکنش‌ها و از دست رفتن سرمایه در صورت انجام تراکنش اشتباه
  5. ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال در بعضی از کشورها
آموزش ترید ارز دیجیتال از صفر تا صد | دوره ارز دیجیتال رایگان
مطالعه بیشتر

چرا قیمت ارزهای دیجیتال نوسان دارد؟

هر دارایی در دنیا، دارای ارزشی، قیمت گذاری شده با دلار آمریکاست و همین موضوع امکان سرمایه گذاری و تجارت را با آن دارایی فراهم می‌کند. به دلیل نوپا بودن بازار ارز دیجیتال، نسبت به سایر بازارها و همینطور عمق کم این بازار، قیمت ارزهای دیجیتال معمولا شامل نوسانات شدیدی می‌شود.

سرمایه‌گذاران این بازار به صورت پیوسته، عوامل موثر بر قیمت ارزهای دیجیتال را با هدف کسب درآمد از نوسانات بازار ارز دیجیتال دنبال می‌کنند. علاوه بر عرضه و تقاضا که در هر بازار باعث تغییر و حرکت قیمت به سمت بالا و پایین می‌شود؛ سیاست‌ها و اهداف هر پروژه نیز بر قیمت آن ارز دیجیتال تاثیر گذار است.

موارد تاثیر گذار بر قیمت ارز دیجیتال

موارد زیادی همچون: سرمایه‌گذاران، اعتبار تیم پروژه، ابتکارات، نوآوری، توکنومیک، اهداف و همینطور نقشه راه پروژه ارز دیجیتال، بر قیمت رمزارز تاثیر گذار است. این موارد اشاره مستقیم به مکانیسم پشتوانه ارز دیجیتال دارد.

ارز دیجیتال چیست؟

به عنوان مثال: بیت کوین تعداد محدود 21 میلیون واحد را برای نهایت عرضه سکه خود در نظر گرفته است که همین امر در آینده به کمیاب شدن و در نتیجه افزایش قیمت بیت کوین کمک شایانی خواهد کرد. برخی دیگر از رمزارزها از مکانیسم توکن سوزی ، برای کنترل تورم خود استفاده می‌کنند، که به نوعی از بین بردن بخشی از عرضه آن ارز دیجیتال است.

ناگفته نماند که به دلیل عمق کم بازار ارز دیجیتال، کیف پول‌هایی که حجم زیادی از یک رمزارز را در خود نگه می‌دارند، اهرم بسیار قدرتمندی برای تاثیر گذاشتن بر قیمت یک ارز دیجیتال محسوب می‌شوند. دارندگان این ارزهای دیجیتال که نهنگ ارز دیجیتال محسوب می‌شوند، در صورت فروش دارایی‌های خود، بازار افت زیادی را تجربه خواهد کرد.

آینده ارز دیجیتال

آینده ارزهای دیجیتال یکی از موضوعاتی است که پیوسته مورد بحث قرار می‌گیرد. این که چه اتفاقی برای ارزهای دیجیتال قرار است بیفتد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال هر اتفاقی که برای ارزهای مهم این حوزه مانند بیت کوین، اتریوم، تتر و یا دیگر ارزهای مهم بیفتد، به صورت زنجیروار برای ارزهای دیگر هم می‌افتد. اتفاقاتی مانند تغییر قوانین، عرضه و تقاضا، تکنولوژی‌های روز، موقعیت اقتصاد جهانی و ….، ممکن است هر آینده‌ای را برای دنیای کریپتوکارنسی رقم بزند.

البته، تا امروز، می‌توان تاثیر رمزارزها و دنیای کرپیتو را در صنایع مختلفی مشاهده کرد. به کار بردن این ارزها در صنعت حمل و نقل، بیمه، بانکداری و یا امنیت، توانسته جایگاه استواری را برای این حوزه ایجاد کند. اگرچه نفوذ رمزارز به صنایع مختلف و همچنین استفاده فراوان از آن نظرات مثبت و منفی را به سمت خود جذب کرده است.

به طور مثال برخی معتقدند که در آینده، رمزارزها یکی از روش‌های اصلی برای پرداخت و انجام معاملات مالی کلان می‌شود، چه بسا که امروزه هم شاهد این اتفاق هستیم. اما در نقطه مقابل، منتقدان سعی دارند تا بر بخش منفی ارزهای دیجیتال تاکید کنند، زمانی که رمزارز یک ابزار برای کلاهبرداران و مجرمین در کل دنیا به کار رود.

با وجود این نظریات و اتفاقاتی که در دنیا خواهد افتاد، نمی‌توان به راحتی آینده دنیای کریپتو را پیش‌بینی کرد. اما می‌توانید با پیگیری اخبار این حوزه، اطلاعاتی مناسبی را در خصوص ارزهای دیجیتال بدست آورید.

کوین مارکت کپ ⭐کاملترین معرفی CoinMarketCap در 2023
مطالعه بیشتر

گفتار پایانی

ارزهای دیجیتال به دلایل مختلفی از جمله بازار پرنوسان، فناوری پیشرفته و همین طور ایده‌های خلاقانه، توانستند به سرعت در بین مردم محبوبیت پیدا کنند.

به دلیل نوپا بودن بازار ارز دیجیتال، نوسان زیادی را هر روزه در بازار شاهد هستیم، تا جایی که امکان رشد چند صد درصدی و همچنین افت چند ده درصدی قیمت ارزهای دیجیتال وجود دارد.

ارزهای دیجیتال با فناوری رمزنگاری خود که بر پایه دانش فنی کد نویسی و همین طور ریاضیات است، امکان تقلب را در این تکنولوژی از بین برده است.

ممنون که در این مقاله با آرکا کوین همراه بودید. اگر قصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال را دارید، مشاورین ما در خدمت رسانی به شما حاضرند.

بیت کوین چیست؟ آشنایی با اولین ارز دیجیتال جهان
مطالعه بیشتر

سوالات متداول در رابطه با ارز دیجیتال

  • ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال نوعی از پول دیجیتالی است که توسط کدهای رمزنگاری شده، ایجاد شده و تقلب در آن و برگرداندن تراکنش‌ها غیرممکن است.

  • مزایای ارز دیجیتال چیست؟
  1. غیرمتمرکز و انجام بدون واسطه معاملات
  2. امنیت بالا و عدم امکان تقلب در شبکه
  3. عدم وجود امکان انجام معاملات تکراری
  4. عدم مشمولیت معاملات ارز دیجیتال برای مالیات
  5. رمزنگاری بسیار پیشرفته و پیچیده
  6. حفظ حریم خصوصی
  7. انجام معاملات به صورت بین‌المللی در مدت زمان کم
  8. روشی عالی برای انجام معاملات با حجم بالا
  9. شفافیت تراکنش‌های شبکه
  • معایب ارز دیجیتال چیست؟
  1. عدم امکان بازگردانی ارزهای دیجیتال در صورت گم کردن کلید خصوصی
  2. امکان هک شدن صرافی‌های ارز دیجیتال و از بین رفتن دارایی‌ها
  3. نوسانات قیمتی بسیار بالا و امکان از دست رفتن سرمایه
  4. غیر قابل بازگشت بودن تراکنش‌ها و از دست رفتن سرمایه در صورت انجام تراکنش اشتباه
  5. ممنوعیت استفاده از ارزدیجیتال در بعضی از کشورها
4.6/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.