اتریوم (Ethereum) چیست؟

اتریوم (Ethereum) چیست؟ 🏆 4 مزیت مهم اتریوم

اتریوم یک شبکه محبوب مبتنی بر بلاکچین است که بعد از بیت کوین شناخته شده‌ترین ارز دیجیتال در بازار رمزارزها محسوب می‌شود و هم اکنون در رتبه دوم بازار سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال قرار دارد. در میان کاربران تازه وارد در حوزه ارزهای دیجیتال این باور غلط وجود دارد که این یک ارزدیجیتال است، در صورتی که اتریوم یک پلتفرم برای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر متمرکز، بدون دخالت نفر سوم (واسطه) است. همچنین توکن حاکمیتی این شبکه یعنی اتر، وظیفه انتقال ارزش و اعتبار در این شبکه را برعهده دارد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی جامع ارز دیجیتال اتریوم (Ethereum) بپردازیم، اگر از علاقه‌مندان به حوزه کریپتوکارنسی و بلاکچین هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به تمامی سوالات پاسخ دهیم.

اگر به عنوان یکی از فعالان این حوزه، قصد سرمایه گذاری در آن یا هرکدام از رمزارز های دیگر را دارید، ما کنار شما هستیم. می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان آرکاکوین برای سرمایه گذاری استفاده کنید یا کنترل سبد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال خود را به صورتی کاملا ایمن به ما بسپارید.

اتریوم چیست به زبان ساده

شبکه اتریوم یک پلتفرم بلاکچینی است که توکن اختصاصی و بومی آن با نام اتر (ETH) شناخته می‌شود. به زبان علمی‌تر باید گفت که این یک پلتفرم بلاکچین جهانی، متن‌باز و غیرمتمرکز است که از قراردادهای هوشمند، توسعه نرم‌افزارهای کاربردی غیرمتمرکز (Distributed Application | DApp) و امور مالی غیرمتمرکز (Decentralized Finance | DeFi) پشتیبانی می‌کند.

در این پلتفرم می‌توان به توسعه برنامه‌های کاربردی غیرمتمرکز (توزیع شده) پرداخت. در واقع توسعه‌دهندگان قادر هستند بر روی پلتفرم اتریوم، برنامه‌هایی بنویسند که مقادیر دیجیتال را کنترل کرده و دقیقا به شکلی که برنامه‌نویسی شده‌اند، اجرا شوند که امکان دسترسی به آنها از هر نقطه‌ای در دنیا وجود داشته باشد. از این توکن همچون دیگر رمزارزها نیز می‌توان برای ارسال و دریافت جهانی دارایی‌ها، بدون نظارت شخص سوم یا مداخله غیرمنتظره افراد یا سازمان‌ها، استفاده کرد.

بیت کوین چیست؟ آشنایی با اولین ارز دیجیتال جهان
مطالعه بیشتر

پس به طور خلاصه باید گفت که این یک پلتفرم غیرمتمرکز و بلاکچینی است که رمزارز اتر بر بستر آن شکل گرفته است. این پلتفرم، قابلیت‌های دیگری به جز پشتیبانی از رمزارز اتر دارد که از جمله مهم‌ترین آنها، می‌توان به فراهم آوردن بستری برای نوشتن برنامه‌های کاربردی توزیع شده (Distributed Application | DApp) اشاره کرد.

تاریخچه اتریوم چیست؟

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال 2013 میلادی، با ارسال وایت پیپر اتریوم برای دوستان خود، درخواست بیان نظرات و انتقادات آنان را نسبت به پروژ خود کرد اما پاسخی دریافت نکرد. بالاخره پس از گذشت یک سال، در سال 2014 نظریه خود درباره پلتفرم خود را عمومی و در سال 2015 بلاکچین پلتفرم را راه‌اندازی کرد.

در کنار ویتالیک بوترین و جوزف لوبین، افراد دیگری همچون میهای الیسی (Mihai Alisie)، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، آنتونی دی لوریو (Anthony Di Lorio) از بنیان‌گذاران شبکه اتریوم (Ethereum) محسوب می‌شوند.

بوترین دست به انجام فعالیت‌های زیادی به منظور ارتقا بیت کوین زد و همچنین سیستم قرارداد هوشمند غیرمتمرکز و همینطور امکان پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز را در پلتفرم خود جای داد؛ و درنهایت از توکن دیجیتالی بومی شبکه خود، یعنی اتر رونمایی کرد.

ویتالیک بوترین در مصاحبه‌ای اعلام کرد که قصد حفظ و ارتقا Ethereum را به عنوان یک اکوسیستم بلاکچینی غیرمتمرکز و تمایل به تمرکز بر مسائل فنی آن دارد که با بهبود امنیت این شبکه، آینده‌ای جدید را رقم بزند.

چرا اتریوم به وجود آمد؟

در سیستم‌های متمرکز و دنیایی که امروز در آن زندگی می‌کنیم، اطلاعات، رمزها و همینطور داده‌های شخصی ما به وسیله سرورهای مختلفی از جمله: گوگل، فیس‌بوک، آمازون و غیره؛ در کامپیوترهای دیگر ذخیره می‌شود.

با توجه به گسترش اطلاعات این شرکت‌ها در مین‌های امنیت در ذخیره سازی و پرداخت هزینه‌های مرتبط با زمان و انجام کار، استفاده از سرورهای این شرکت‌ها می‌تواند فواید زیادی داشته باشد.اما با این وجود نمی‌توان منکر معایب موجود در این سرورها شد. همانطور که احتمالا می‌دانید، دولت‌ها و حتی یک هکر می‌تواند بدون اجازه، به تمامی اطلاعات ثبت شده شما در سرورهای شرکت‌های یاد شده، دسترسی داشته باشد. این کار از طریق اعمال دستور قضایی یا حتی حمله یک هکر به شخص ثالث انجام می‌شود و توانایی دزدیدن اطلاعات شما را داشته باشند.

آموزش ترید ارز دیجیتال از صفر تا صد | دوره ارز دیجیتال رایگان
مطالعه بیشتر

سازنده سرور اینترنتی Apache، یعنی برایان بهلندورف (Brian Behlendorf)، عقیده بر غیرمتمرکز بودن همیشگی اینترنت دارد و با انجام اقداماتی، سعی بر نامیدن این نوع طراحی به عنوان گناه اصلی اینترنت داشت.فناوری بلاکچین در جهت محقق نمودن اینترنت غیرمتمرکز، یک جهش در تکنولوژی محسوب شده و Ethereum با توجه به استفاده از بلاکچین و ویژگی‌های آن، سعی بر غیرمتمرکز کردن اینترنت و برنامه‌های کاربردی دارد. این در حالی است که اتریوم هدفی کاملا متفاوت، نسبت به بیت کوین که تغییر سیستم پرداخت بود را دنبال می‌کند. اتریوم سعی بر استفاده از بلاکچین به منظور حذف طرف سوم یا همان واسطه‌ها دارد.

در دنیای اینترنت به کسانی که وظیفه ذخیره سازی اطلاعات، انتقال پول و ثبت تراکنش‌های مالی را انجام می‌دهد، به عنوان طرف سوم شناخته می‌شود.

جوزف لوبین به عنوان یکی از توسعه‌دهندگان اتریوم (Ethereum) اذعان داشته است که: اتریوم به منظور عدم نیاز به بانک و نهادهای مشابه دیگر، برای حل امورات زندگی روزمره ایجاد شده است.

اتریوم چه ویژگی‌هایی دارد؟

به علت وجود نداشتن مدیریت و نظارت شخص ثالث بر بلاکچین Ethereum، تحت هیچ شرایطی امکان تغییر اطلاعات ثبت شده در شبکه وجود ندارد. کوچک‌ترین و جزئی‌ترین تغییر در پلتفرم اتریوم، باید از تایید تمامی اعضا برخوردار باشد.

امکان هرگونه تقلب و سانسور داده‌ها در این سیستم، به دلیل عمومی بودن اطلاعات و توزیع میان تمامی کاربران، وجود ندارد. اطلاعات افراد، به دلیل نبود یک سرور متمرکز و مرکزی، بر روی سیستم خودشان ذخیره می‌شود.به دلیل عدم جمع آوری داده‌ها در یک سرور متمرکز، امکان هک و ربوده شدن اطلاعات در این پلتفرم وجود ندارد. تنها در صورت دسترسی به سیستم بیش از 50% نودها در شبکه، امکان هک شدن این پلتفرم وجود دارد که به علت هزینه بالا و غیرمنطقی بودن این فرآیند، هک شدن این پلتفرم عملا غیرممکن است.

امنیت شبکه اتریوم به دلیل استفاده از سیستم رمزنگاری ارتقا یافته، امکان تقلب و جعل اطلاعات را در این سیستم از بین برده است. اکوسیستم Ethereum همیشه آنلاین و غیرقابل توقف است و همین ویژگی از مزایای مهم اتریوم (Ethereum) محسوب می‌شود.

اتریوم (Ethereum) چگونه کار می‌کند؟

در بلاکچین اتریوم، همه قراردادهای هوشمند به صورت عمومی، در هر گره از بلاکچین ذخیره می‌شوند که این عملکرد، هزینه‌هایی را در پی دارد. بلاکچین بودن یک پروژه در واقع به این معناست که پلتفرم با توجه به نوع طراحی آن (یعنی همان ذات بلاکچین بودن و غیرمتمرکز بودن)، ایمن‌سازی شده است.

در واقع باید گفت که این به وجود آمد تا مشکلات و چالش‌های پیش روی بیت کوین را برطرف کند، مشکلاتی همچون سرعت پایین شبکه بیت کوین که به واسطه محاسبه زمان واقعی قراردادهای هوشمند، اجرا می‌شود.در ژانویه سال 2016 این پروتکل می‌توانست در حدود 25 تراکنش در ثانیه را پردازش کند. با به‌روزرسانی شبکه اتریوم در سال 2019 برای اولین بار بیش از یک میلیون تراکنش را در یک روز پردازش کرد.

شبکه اتریوم (Ethereum) چه کاربردی دارد؟

در بلاکچین اتریوم (Ethereum) تاریخچه همه قراردادهای هوشمند ذخیره می‌شود. به لحاظ ساختاری، ساختار بلاکچین اتر شباهت بسیار زیادی به بیت‌ کوین دارد و یک رکورد به اشتراک گذاشته شده، از کل قرارداد هوشمند و تاریخچه تراکنش ها است. این مورد یکی از ویژگی‌هایی است که پلتفرم اتر را توزیع شده می‌سازد. هر یک از این کپی‌ها، یک گره (Node) در شبکه اتر نام دارند.

هر بار که یک قرارداد هوشمند اتریوم (Ethereum) مورد استفاده قرار می‌گیرد، شبکه‌ای از هزاران کامپیوتر آن را پردازش می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که کاربر از قوانین مربوطه تبعیت می‌کند. همه این گره‌ها به یکدیگر متصل هستند. در کنار ذخیره‌سازی این داده‌ها، هر گره اتر، از مجموعه مشابهی از قواعد، برای پذیرش تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند. بر خلاف بیت‌ کوین، گره‌های اتر چیزی فراتر از جزئیات تراکنش را در خود ذخیره می‌کنند.

بلاکچین چیست؟ 4 حالت اصلی بلاکچین
مطالعه بیشتر

صرافی‌های پشتیبانی‌کننده اتریوم

اتریوم به دلیل محبویت بالایی که در این سال‌ها بدست آورده، اکثرا در بیشتر صرافی‌ها قابل دسترس و خرید و فروش است. به همین دلیل و برای آشنایی بیشتر، چند صرافی معتبر که از اتریوم پشتیبانی می‌کنند را برای شنا در این قسمت بازگو کرده‌ایم:

  • بایننس: یکی از بزرگ‌ترین و پر کاربرترین صرافی دنیا، بایننس است. این صرافی که در کنار پشتیبانی از ارز دیجیتال از ارز فیات هم حمایت می‌کند، اتریوم را در بخش ارزهای دیجیتالی خود قرار داده است. همچنین به دلیل قابلیت‌های زیاد آن در تحلیل‌ها، توانسته تریدرهای زیادی را به سمت خود جذب کند.
  • کوین بیس: یک دیگر از صرافی‌های حوزه ارز دیجیتال که مناسب مبتدیان و تازه‌کاران است، صرافی کوین بیس (Coinbase) است. همچنین این صرافی به جهت محبوبیت و مورد اعتماد بودن، پس از بایننس دومین صرافی معتبر شناخته می‌شود و ارز اتریوم (Ethereum) پشتیبانی می‌کند.
  • جمینی: Gemini، صرافی که توسط دوقلوهای Winklevoss تاسیس شد، از دیگر صرافی‌های پشتیبان ارز اتریوم است. این صرافی که در رتبه 13 بهترین صرافی‌ها قرار دارد، به سبب امنیت و نقدینگی بالا، بسیار مورد توجه است.

روش استخراج اتریوم

ماینرها بر سر ساخت بلاک در شبکه اتریوم و در نتیجه استخراج توکن اتر، با یکدیگر رقابت می‌کنند. نودهای شبکه با استفاده از پردازش CPU و GPU و یا حتی دستگاه‌های ماینر، با حل مسائل پیچیده ریاضی، سعی بر ساخت بلاک جدید و اضافه کردن آن به زنجیره بلاک دارند و در ازای این فعالیت، پاداشی را تحت عنوان پاداش استخراج، دریافت می‌کنند.پاداش ساخت بلاک و تایید تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، با رمزارز اتر که توکن بومی این شبکه محسوب می‌شود پرداخت صوزت می‌گیرد. در حال حاظر پاداش در نظرگرفته شده برای ساخت هر بلاک، برابر با 2 اتر است.

در فرآیند عملیاتی‌ای که با هم مرور کردیم، سخت افزارها نقشی اساسی‌ای در ساخت بلاک‌های شبکه را دارند که به نام اثبات کار شناخته می‌شود. در به‌روزرسانی‌های آینده اتریوم (Ethereum) ، به علت مقیاس پذیری بیشتر، قرار است که الگوریتم اجماع این رمز ارز از اثبات کار، به اثبات سهام تغییر پیدا کند.در حال حاظر، در هر 14 ثانیه یک بار، یک بلاک جدید ساخته و به زنجیره بلاک این شبکه اضافه می‌شود. اگر ماینرها قادر به حل این معادلات، با سرعت بیشتر باشند، شبکه به منظور افزایش زمان حل معادلات و برگرداندن فرآیند ماینینگ به روال نرمال خود، از تکنیک سختی استخراج استفاده می‌کند.

اتر چیست؟

توکن بومی شبکه اتروم که به اختصار ETH، نام گذاری شده است، توکن بومی شبکه اتریوم (Ethereum) است که به منظور انتقال ارزش در اکوسیستم و همین‌طور پرداخت هزینه تراکنش‌ها استفاده می‌شود. در حقیقت، توکن اتر سوخت شبکه را تامین می‌کند.

همچنین توکن اتر، پاداشی است که نودهای شبکه در قبال تایید تراکنش‌ها، ساخت بلاک جدید و همچنین تامین امنیت شبکه به دست می‌آورند و خود، نوعی انگیزه برای این کار محسوب می‌شود. رمزارز اتر محدودیت در عرضه نداشته و تنها زمان استخراج و تعداد توکن قابل استخراج به صورت سالیانه، برای جلوگیری از تورم مشخص می‌شود.

ذخیره و نگهداری ارز دیجیتال اتر نیز همانند بیت کوین و سایر رمز ارزها نیازمند کیف پول ارز دیجیتالی که از آدرس اتریوم پشتیبانی کند، دارد. قیمت اتر نیز همانند دیگر رمزارزها، بسته به میزان عرضه و تقاضا، تحولات و برنامه‌های شبکه و همچنین رویدادهای اقتصادی، دسخوش تغییر است.

گس اتریوم (Ethereum) چیست؟

کارمزد تایید تراکنش‌ها در شبکه اتریوم، گس نام دارد و با توکن اتر پرداخت می‌شود. میزان اتر پرداخت شده برای انجام یک تراکنش گس لیمیت و هزینه پرداخت شده برای گس لیمیت، تحت عنوان گس پرایس شناخته می‌شود.

رپد اتر WETH یا توکن اتریوم چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
مطالعه بیشتر

اتریوم 2 چیست؟

مهندسین شبکه اتر تمرکز خود را بر روی خرد کردن محاسبات (Sharding) معطوف کردند و در گام بعدی توسعه، این پلتفرم تحت عنوان 0.Ethereum 2 در نوامبر سال 2017 معرفی شد.

اتریوم (Ethereum) چیست؟

بلاکچین اتریوم (Ethereum) به دلایل امنیتی، از درخت مرکل استفاده می‌کند تا باعث بهبود مقیاس پذیری شبکه شود و هش‌های تراکنش را بهینه کند. همراه با هر پیاده‌سازی، درخت مرکل، امکان صرفه‌جویی در فضا، تنظیم اثبات عضویت و همگام‌سازی Light Client را فراهم می‌کند. این شبکه در گذر زمان با مسئله تراکم مواجه شد. برای مثال: تراکمی که در اواخر سال 2017 به دلیل بازی Cryptokitties ایجاد شد، بیش از حد انتظار شبکه اتر بود.در حال حاضر و با راه‌اندازی اتریوم 2.0، تعداد تراکنش‌های قابل انجام در شبکه اتریوم، به بیش از 100 هزار تراکنش در ثانیه می‌رسد. افزایش توان عملیاتی شبکه، با تقسیم بار کاری روی تعداد زیادی تراکنش اتفاق می‌افتد که به طور موازی در این شبکه در حال اجرا هستند. این بلاکچین‌‌ها اجماع مشترکی دارند، بنابراین سوء استفاده از شبکه، مستلزم آن است که مهاجم به همه اجماع مشترک حمله کند که این برای هکر مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار است.

این هزینه در مقایسه با هزینه عملیات هکری مشابه در اتریوم (Ethereum) نسخه 1.0، بسیار زیاد است. ارتقای اتریوم 2.0 تحت عنون Serenity به شکلی طراحی شده است تا در سه فاز راه‌اندازی شود.

فاز صفر این طرح، در دسامبر 2020 راه اندازی شد و دو فاز دیگر همچنان در دست بررسی و راه اندازی است که شامل موارد زیر است:

فاز 0: Beacon Chain ساخته می‌شود که یک بلاکچین اثبات سهام (Proof of Stake) است و به عنوان مرکز هماهنگی و اجماع ETH2 کار خواهد کرد.

فاز 1: زنجیره‌های پایگاه داده خرد (Database Shard) ساخته می‌شود و آن‌ها را به Beacon Chain متصل می‌کند.

فاز 2: اجرای وضعیت (حالت | States) در زنجیره‌های شارد پیاده‌سازی می‌شود. زنجیره اتریوم 1.0 یکی از خردهای (Shards) اتریوم 2.0 است.

مزایا و معایب اتریوم (Ethereum)

نگاهی به مزایا و معایب Ethereum، می‌تواند نگرش شما را به این رمز ارز به شکل حرفه‌ای‌تری کارشناسی کند. در ادامه مزایا و معایب این شبکه را به طور کلی با هم بررسی خواهیم کرد:

اتریوم (Ethereum) چیست؟

مزایای شبکه اتریوم (Ethereum)

  • در دسترس بودن
    شبکه‌ای قدرتمند است که در طول سال‌ها فعالیت و انجام میلیاردها تراکنش موفق، اعتماد کاربران زیادی را به خود جلب کرده است.
  • کاربردهای متعدد
    علاوه بر این ‌که مانند بیت‌ کوین قابلیت ذخیره‌ ارزشی دارد، می‌تواند برای پردازش انواع تراکنش‌های مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و ذخیره‌ی داده برای اجرای نرم‌افزارهای غیر متمرکز نیز مورد استفاده قرار گیرد.
  • توسعه‌ مستمر
    جامعه‌ بزرگ توسعه‌دهندگان اتریوم (Ethereum) ، همواره در تلاش هستند تا روش‌هایی برای ارتقا شبکه و توسعه نرم‌افزارهای جدید آن بیابند.
  • حذف واسطه‌ها
    شبکه‌ غیرمتمرکز اتر به کاربران اجازه می‌دهد، بدون واسطه‌هایی مثل وکلا و بانک‌ها برای تنظیم قراردادها و انجام تراکنش‌ها، معامله‌های خود را انجام داده و از قراردادهای هوشمند استفاده کنند.
  • حریم خصوصی
    کاربران اغلب قصد دارند تا در دنیای دیجیتال ناشناس بمانند و اطلاعاتی را ارائه ندهند، به همین منظور، استفاده از اتریوم می‌تواند به صورت ناشناس باشد و اطلاعات خصوصی را دریافت نکند.
  • امنیت
    از مواردی که همواره مورد اطمینان کاربران بوده، امنیت این بلاکچین است. در واقع تنها راه هک کردن و سوء استفاده کردن از این شبکه، هک 51 درصد از آن است که به دلیل صرف هزینه بالا امکان پذیر نیست.
  • بدون نیاز به مجوز
    برخی از بلاکچین‌ها در سطح دنیا، به دلیل مجاز بودن از طرف نهادهای دولتی، محدودیت‌هایی را برای کاربران ایجاد می‌کنند اما اتریوم به دلیل نداشتن مجوز، می‌تواند هر خدمتی را به هر کسی ارائه و هر کسی از آن استفاده کند.
گیوی (Gwei) چیست؟ معرفی کوچکترین واحد شمارش اتریوم
مطالعه بیشتر

معایب شبکه اتریوم (Ethereum)

  • کارمزد بالا
  • امکان تورم
  • دشواری یادگیری برای توسعه دهندگان

اخبار اتریوم

اگر در اینترنت کلمه The DAO را سرچ کنید، با خبری بسیار حیرت‌آور برخورد خواهید کرد. این خبر یا اتفاق در سال 2016، زمانی که برادران Jentzsch تصمیم به ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری جهانی گرفتند، افتاد. هدف این صندوق، ایجاد سازمانی خودگردان، بدون رهبر یا مدیر، به منظور جذب سرمایه و رای‌گیری و در نتیجه استفاده از آن بود. اما در همان ابتدای کار، یک هکر با استفاده از یک باگ در این پلتفرم، توانست 60 میلیون دلار، حدود یک سوم سرمایه را سرقت کند و تاثیری غیر قابل توصیفی بر این بلاکچین بگذارد که به ایجاد هاردفورکی هماهنگ و ایجاد اتریوم (Ethereum) امروزی برسد.

یکی دیگر از اخبارهای جدید این ارز، بیدار شدن چندین نهنگ قدیمی، به ارزش‌های ده‌ها دلاری است. همچنین تراکنش‌های افرادی مانند ویتالیک بوترین یا جفری ویلک و حتی خود بنیاد اتریوم، نشان از اتفاقات رو به رشدی را نسبت به این ارز می‌دهد.

آینده اتریوم (Ethereum) چیست؟

آینده ارز دیجیتال اتریوم، چشم اندازی بسیار زیبا در قله‌های موفقیت دارد. اتریوم همواره مورد توجه و حمایت بسیاری از توسعه‌دهندگان و تحلیل‌گران بازار ارزهای دیجیتال بوده است. با توجه به نظر بسیاری از تحلیل‌گران، اتریوم در آینده می‌تواند سقف‌هایی را در قیمت‌های ده‌ها هزار دلاری تجربه کند.

در رابطه با تحلیل اتریوم، باید به این نکته توجه کرد که تکنولوژی این رمزارز کاملا متفاوت با بیت کوین است، و به همین دلیل، نمی‌توان با قطعیت تمام، آن را با معاملات بیت کوین مقایسه کرد. در واقع بیشتر کارشناسان حرفه‌ای در این بازار، معتقد بر برتری تکنولوژی Ethereum نسبت به بیت کوین هستند و این ارز را مستعد شکوفایی و پیشرفت در آینده‌ای نه چندان دور می‌دانند.

بنابراین؛ حتی اگر قیمت پایانی این رمزارز همانند نظر بسیاری از حامیان و برخی از تحلیل‌گران هم نباشد، باز هم قیمت‌ها و آینده روشنی در انتظارش است. شما می‌توانید تنها با خریداری کردن رمزارز اتر، وارد این بازار شوید و در آینده‌ای شاید نه چندان دور، رشد سرمایه خود را مشاهده کنید.

اگر قصد سرمایه گذاری در اتریوم (Ethereum) را دارید و تمایل به ورود، در قیمت‌های بسیار بهینه را دارید، می‌توانید از کانال سیگنال آرکاکوین استفاده کنید، ما همواره کنار شما هستیم.

لایه دوم اتریوم چیست✌ 3 پروژه سودآور لایه دوم Ethereum
مطالعه بیشتر

سوالات متداول

اتریوم (Ethereum) چیست؟

اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین و میزبان برنامه‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند است که دارای سیستم پرداخت، زبان برنامه نویسی و مرورگر مخصوص به خود است. این شبکه هیچ کنترل کننده‌ی متمرکزی ندارد و امنیت آن توسط عموم و نودهای این شبکه تامین می‌شود

گس فی در شبکه اتریوم (Ethereum) چه معنایی دارد؟

گس فی به معنی هزینه تراکنش در شبکه اتریوم (Ethereum) شناخته می‌شود. این کارمزدها به نودها و ماینرهای شبکه اتریوم، در قبال ساخت بلاک‌های این شبکه و انجام تراکنش‌ها و همین طور تایید قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز پرداخت می‌شود.

5/5 - (3 امتیاز)

یک پاسخ

  1. سلام ممنون از اطلاعات کاملتون، ببخشید من توی مجله اقتصاد آفرین یه مطلبی درباره اتریوم میخوندم که نوشته بود این ارز ممکنه یکسری خطرات امنیتی داشته باشه ولی دقیق متوجه نشدم منظورش چه خطراتیه، ممکنه یه توضیح درباره این موضوع بدین
    ممنون از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.