لایه دوم اتریوم چیست✌ 3 پروژه سودآور لایه دوم Ethereum

لایه دوم اتریوم چیست✌ 3 پروژه سودآور لایه دوم Ethereum

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما همراهان همیشگی سایت آرکاکوین امیدوارم تندرست و سلامت باشید،با مقاله ای دیگر در خدمت شما عزیزان هستیم که یکی از مهم ترین مباحث مربوط در حوزه ارز های دیجیتال است.

در مقاله امروز سعی داریم نگاهی دقیق تر بر لایه ی دوم بزرگترین و معتبر ترین آلت کوین دنیا یعنی اتریوم بپردازیم که دانستن آن که به صورت کلی دانستن اینکه لایه دوم اتریوم چیست و مسائل مربوط به آن برای مخاطبان ارز های دیجیتال ضروری و بسیار حائز اهمیت میباشد.

در صورتی که می خواهید شما هم به صورت جامع با لایه دوم اتریوم و همچنین پروژه های موفق مربوط به آن آشنا شوید و بتوانید مزایای مربوط به آن را بدانید با آرکاکوین همراه بمانید.

 

لایه دوم اتریوم چیست؟

در ابتدا بیایید با لایه دوم اتریوم آشنا شویم، اتریوم پس از بیت کوین دومین ارز دیجیتال بزرگ و شناخته شده در دنیا است. اتریوم به ایجاد یک سیستم مالی غیرمتمرکز کمک کرده است و بسیاری از نوآوری ها در فضای ارزهای دیجیتال هنوز حول محور آن می چرخد.

متأسفانه اتریوم قربانی موفقیت های بی نظیر خودش است. شبکه اصلی اتریوم که “لایه 1” نیز نامیده می شود، به طور منظم بیش از یک میلیون تراکنش در روز را پردازش می کند، اما تقاضا برای تراکنش بسیار بیشتر از ظرفیت لایه اول است.

این امر باعث شلوغ شدن بیش از حد شبکه می شود که به نوبه خود قیمت گاز (Gas Fee) را بسیار بالا برده و به سطوح قیمتی گزاف می رساند. با افزایش میانگین هزینه تراکنش در لایه 1، افراد بیشتری استفاده از برنامه های غیرمتمرکز مانند صرافی های غیرمتمرکز یا بازارهای NFT را رها می کنند زیرا باید هزینه های بالایی را در لایه اول اتریوم بپردازند.

ییلد فارمینگ یا کسب پاداش از رمز‌ارز‌ها چیست؟
مطالعه بیشتر

اما لایه دوم اتریوم به اصطلاح همانند چتری عمل می کند که بالاتر از لایه اول قرار می گیرد و راه حل های بسیار عالی را برای نقصان لایه اول اتریوم دارد و به عبارت ساده تر لایه دوم اتریوم ساخته شده است که مشکلات مقیاس پذیری اتریوم را برطرف کند و کاربران بیشتری را به سمت استفاده از بلاکچین و شبکه اتریوم برای انجام تراکنشات خود با هزینه های کمتر از لایه ی اول سوق دهد.

به زبان ساده تر لایه دوم اتریوم باعث بهبود کارایی لایه اول نیز می شود و با برطرف کردن کمبود های آن کمک فراوانی به این لایه نی کند که نباید از آن چشم پوشی کرد.

 

راه حل های موجود در لایه دوم اتریوم توانسته است بسیار موفق عمل کند و مقیاس پذیری اتریوم را بسیار بهتر از گذشته کند. ما در ادامه قصد داریم نگاهی کوتاه به نحوه رویکرد هر یک از این راه حل ها برای ایجاد مقیاس پذیری بهتر در اتریوم بیندازیم.

 

 

تصویر لایه دوم اتریوم
توسعه دهندگان اتریوم با استفاده از لایه دوم اتریوم توانسته اند کاربران بسیاری را به سمت استفاده هرچه از اتریوم تشویق کنند.

 

پنج راه حل و قابلیت مهم لایه دوم اتریوم

همانطور که در بالا اشاره کرده ایم می خواهیم برای شما مهمترین قابلیت های لایه دوم اتریوم را بر شماریم که با کمک آن ها تقریبا مقیاس پذیری اتریوم در بهترین شرایط خود قرار گرفته است با ما همراه بمانید.

 

  • کانال ها (Channels)

کانال ها در لایه دوم اتریوم مشابه نحوه عملکرد شبکه لایتنینگ برای بیت کوین هستند. اساساً، کانال‌ها به شخص اجازه می‌دهند تا تعداد نامحدودی از تراکنش‌ها را با شخص دیگری انجام دهد، اما تنها اولین و آخرین تراکنش به زنجیره بلوکی ارسال می‌شود. از آنجایی که تمام تراکنش‌های دیگر بدون زنجیره انجام می‌شوند، این قابلیت لایه دوم اتریوم سبب می‌شود کارمزد تراکنش‌های بسیار کاهش یابد، و در عین حال فوق‌العاده سریع باشند.

سرعت گردش پول (Velocity) در ارز دیجیتال چیست؟
مطالعه بیشتر

 

اما این قابلیت نکات منفی هم دارد، که دقیقا مشابه شبکه لایتنینگ بیت کوین است: شما باید با شخصی که می خواهید با او معامله کنید ارتباط داشته باشید، وجوه باید برای یک کانال تخصیص داده شود و در طول مدت کانال قابل برداشت نیست، و آسیب پذیری های امنیتی بالقوه زیادی در ارتباط با آن وجود دارد زیرا همانطور که اشاره کردیم انجام معاملات خارج از زنجیره اتفاق می افتد.

 

  • پلاسما (Plasma)

پلاسما چارچوبی است که امکان ایجاد زنجیره های کوتاه تر که متصل به زنجیره اصلی است را در لایه دوم اتریوم فراهم می کند که از زنجیره اصلی اتریوم به عنوان لایه ای از اعتماد و داوری استفاده می کنند. زنجیره‌های فرعی در لایه دوم اتریوم تراکنش‌های سریع و کم‌هزینه را ارائه می‌کنند، اما آنها فقط از تعداد محدودی از انواع تراکنش‌ها مانند انتقال توکن‌های اولیه و مبادله پشتیبانی می‌کنند.

 

این زنجیره ها از محاسبات عمومی پشتیبانی نمی شود. اشکال دیگری که وجود دارد این است که برداشت‌ها از زنجیره کوتاه تر نسبت به شبکه اصلی اتریوم در معرض زمان‌های انتظار طولانی است و شخصی که از آن استفاده می کند باید دائما شبکه را تماشا کند تا از ایمن شدن وجوه اطمینان حاصل کند. پلاسما یک فناوری نسبتاً بالغ و کاربردی است، بنابراین چندین پروژه برجسته وجود دارد.

پرکاربردترین پروژه اجرا شده چارچوب پلاسما در لایه دوم اتریوم، پالیگان  Polygon (MATIC) است.

 

  • زنجیره های جانبی مستقل (Independent Sidechains)

اینکه چه چیزی یک زنجیره جانبی را در لایه دوم اتریوم  تشکیل می دهد، می تواند موضوعی داغ در جامعه ارزهای دیجیتال باشد. می‌توان ادعا کرد که مهم ترین قابلیت لایه دوم اتریوم همین زنجیره‌های جانبی هستند، اما برای این بخش، ما به طور اختصاصی در مورد دو بلاکچین مستقل صحبت می‌کنیم، که از طریق یک رابط دو طرفه متصل می شوند و هر دو زنجیره با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار هستند.

کپی تریدینگ چیست و معرفی مزایا و معایب آن
مطالعه بیشتر

 

فناوری پشت زنجیره های جانبی مستقل به خوبی قابل لمس است. به همین دلیل، بسیاری از پروژه ها به عنوان یک راه سریع و عملی برای بهبود سرعت تراکنش و کاهش هزینه های تراکنش به سمت زنجیره های جانبی مستقل حرکت می کنند. زنجیره های جانبی مستقل مسئول امنیت خود هستند، به این معنی که زنجیره های جانبی به طور اجتناب ناپذیری از امنیت کمتری نسبت به اتریوم برخوردار هستند، زیرا کوچکتر هستند.

همچنین، تعداد کمتری از ماینرها/تأیید کننده‌ها در یک زنجیره جانبی وجود دارد که به این معنی است که احتمال سرقت دارایی‌ها و هک شدن این زنجیره ها و از دست رفتن سرمایه شخص استفاده کننده از آن بسیار امکان‌پذیرتر است.

 

xDAI یک نمونه برجسته از زنجیره جانبی مستقل اتریوم است. همچنین، بازی محبوب Axie Infinity نمونه خوبی از پروژه لایه 1 است که برای تراکنش های سریع و مقرون به صرفه به یک زنجیره جانبی مستقل محور می شود.

 

  • رول آپ ها (Rollups)

رول آپ ها با پردازش تراکنش‌ها در لایه 2 کار می‌کنند، اما داده‌ها را به لایه اول ارسال می‌کنند. این به تراکنش‌ها امکان می‌دهد بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر باشند، اما همچنان از امنیت شبکه اصلی اتریوم بهره‌مند شوند.

دو نوع رول آپ در لایه دوم اتریوم وجود دارد یکی به نام Optimistic rollups و دیگری Zero knowledge (ZK) نام دارد.

 

رول آپ های optimistic rollup

با استفاده از این رول آپ لایه اول فرض می‌کند که تراکنش ها به صورت پیش فرض معتبر هستند و تنها زمانی اعتبار تراکنش ها بررسی می شوند که به چالش کشده شده باشند و در خطر باشند.

رول آپ های Zero knowledge

با استفاده از این رول آپ ها اثبات اعتبار تراکنش ها در لایه دوم اتریوم محسابه می‌شود و به لایه اول فرستاده می‌گردد.

 

بزرگ‌ترین وجه تمایز بین Optimistic و ZK این است که رول آپ های Optimistic در لایه دوم اتریوم از فناوری رمزنگاری استاندارد استفاده می‌کنند. در حال حاضر یک شبکه عمومی به صورت لایو وجود دارد که مجموعه های Optimistic را پیاده سازی می کند. رول آپ های Optimistic با EVM سازگاری کاملی دارند، بنابراین هر چیزی که در لایه 1 ممکن است در لایه دوم اتریوم نیز امکان پذیر است.

نسبت شارپ (Sharpe ratio) در ارزهای دیجیتال چیست و چگونه محاسبه می شود؟
مطالعه بیشتر

بزرگترین اشکال این است که به دلیل یک دوره چالشی طولانی، زمان انتظار طولانی برای انتقال دارایی ها بین لایه 1 و 2 (هفت روز یا بیشتر) خواهد بود. پالیگان یا همان متیک که قبلا ذکر شد در حال حاضر از رول آپ های Optimistic استفاده می کند.

 

رول آپ های ZK از نوع جدیدی از فناوری رمزنگاری استفاده می‌کنند. هیچ برنامه لایو عمومی در لایه دوم اتریوم با استفاده از رول آپ ZK (از سه ماهه سوم 2021) وجود ندارد و احتمالاً برای مدتی این روند ادامه خواهد داشت. همچنین، محاسبات مورد نیاز برای اثبات ZK بسیار زیاد است، اگرچه با بلوغ فناوری محاسبات کاهش می‌یابد. در نهایت، برخی از پیاده سازی های ZK rollup با EVM سازگار نیستند. با این حال، ZK ها همه مزایای Optimistic ها را دارند، به علاوه هیچ تاخیری در جابجایی دارایی‌ها بین لایه 1 و 2 وجود ندارد.

با گذشت زمان به نظر می‌رسد که رول آپ های ZK جایگزین Optimistic ها به عنوان فناوری ترجیحی شوند. در واقع، Polygon (MATIC)، به عنوان مثال، فناوری ZK را در نقشه راه خود دارد و تلاش می کند در آینده آن را جایگزین Optimistic کند.

 

 

تصویر پالیگان یا همان (Matic)
پالیگان (Matic) به عنوان یکی از مطرح ترین پروژه های لایه دوم اتریوم است!

 

  • اکوسیستم لایه دوم (Layer-2 Ecosystem)

همه راه حل های استفاده شده در لایه دوم اتریوم متقابل نیستند. نقاط قوت و ضعف آنها در برنامه های خاص یا بسته به نیازهای کاربران متغیر است. همانطور که ممکن است در مورد Polygon متوجه شده باشید، از ترکیب پلاسما و Optimistic استفاده می کند. Polygon همچنین از Proof of Stake استفاده می‌کند که تراکنش‌های سریع‌تر و ارزان‌تری را نسبت به Proof of Work انجام می‌دهد.

حد سود ✅ حد ضرر ❌ چیست؟ 2 استراتژی بسیار کاربردی حد ضرر
مطالعه بیشتر

 

راه حل ها و قابلیت های لایه دوم تنها راه هایی نیستند که برای افزایش مقیاس پذیری اتریوم به آن ها بسنده شود. همچنین هارد فورک اتریوم و اشتراک گذاری های مهمی وجود دارد که به طور بالقوه دستاوردهای زیادی در سرعت و کاهش هزینه به همراه خواهد داشت، که هر دو را می توان به لایه اول، لایه دوم اتریوم یا هر دو لایه اضافه کرد.

همین طور می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پنج راه حل و قابلیت لایه دوم به وبسایت www.Bitcoin.com مراجعه بفرمایید.

 

 

عکس اکوسیستم لایه دوم اتریوم
پروژه های با پتانسیل بالا که همگی در اکوسیستم لایه دوم اتریوم هستند.

 

 

سه پروژه سود آور لایه دوم اتریوم

پروژه‌های لایه دوم اتریوم اخیراً به دلیل میزان کارمزدها و زمان تراکنش‌ها در تسویه حساب، مورد توجه و استفاده قرار گرفته‌اند. بنابراین، در ادامه این مقاله می خواهیم سه مورد از ءروژه های برتر لایه دوم را خدمت شما معرفی کنیم که ارزش سرمایه گذاری بالایی دارند. با آرکاکوین همراه بمانید که با برترین پروژه های موجود در این لایه آشنا شوید و آن ها را برای سرمایه گذاری احتمالی زیر نظر داشته باشید.

همچنین می توانید با مشاوره سرمایه گذاری ارز دیجیتال آرکاکوین در تماس باشید تا بتوانید از بهترین برنامه ها و سودآورترین پروژه های ارز دیجیتال که توسط تیم ما خدمت شما به صورت اختصاصی معرفی می شود مطلع شوید و بتوانید از آن ها برای سرمایه گذاری های سود آور استفاده کنید.

 

اکنون به سراغ پروژه های برتر برویم و همراه هم با آن ها به صورت خلاصه آشنا شویم

  • پالیگان (Polygon – Matic)

پالیگان (Polygon) یکی از پروژه های موفق در لایه دوم اتریوم است که مقیاس بندی و توسعه زیرساخت اتریوم را تقویت می کند. نکته جالب در مورد Polygon این است که قبلاً توسط بسیاری از پروژه ها مانند Sushiswap، Aavegotchi، Chain Games، Quickswap و … استفاده شده است.

می توانید برای دیدن چارت قیمتی پالیگان (Matic) از سایت tradingview استفاده کنید. پالیگان تراکنش های مقیاس پذیر و آنی را ارائه می دهد. هر زنجیره جانبی Polygon از نظر تئوری می تواند به 2^16 تراکنش در هر بلوک دست یابد. این پروتکل تا 7000 TPS را در یک زنجیره جانبی در طی یک شبکه آزمایشی داخلی به دست آورده است.

آشنایی با مفهوم TXID 🔎 یافتن TXID در 3 ‌بلاکچین
مطالعه بیشتر

این عملکرد پالیگان به طور قابل توجهی بالاتر از 14 تراکنش در ثانیه است که خود شبکه اصلی اتریوم می تواند انجام دهد. توکن Polygon اکنون در صرافی های معتبر دینا فهرست شده است که می توانید با مراجعه به آن ها از قیمت لحظه ای این توکن با خبر شوید.

 

تصویر پالیگان
پالیگان یکی از معتبرترین و معروف ترین پروژه های موجود در لایه دوم است که ارزش سرمایه گذاری بالایی دارد.

 

 

  • لوپرینگ (Loopring – LRC)

لوپرینگ برای مقیاس بندی لایه دوم اتریوم برای شبکه اتریوم دارای تسهیلات پرداخت/انتقال و تبادل غیرمتمرکز (DEX) است. LRC توکن بومی آن است. لوپرینگ توسط تیم zkRollups توسعه یافته است که برای تقویت و به عنوان پشتیبان صرافی Loopring استفاده می شود.

با استفاده از تسهیلات Loopring Pay، کاربران می توانند دارایی های زیر مجموعه اتریوم (ETH) یا خود اتریوم را به صورت آنی و رایگان و بدون پرداخت کارمزد ارسال و دریافت کنند. zkRollup اتریوم را 1000 برابر از ظرفیت اسمی خود با انتقال بیشتر پردازش ها در زنجیره ای دیگر مقیاس می دهد.توکن LRC پتانسیل بالایی برای رشد در آینده دارد و توجهات زیادی را به سمت خود جلب کرده است.

 

عکس پٰروژه لوپرینگ
همانطور که خدمتتان توضیح دادیم Loopring یکی از پروژه های آینده دار در لایه دوم است.

 

 

  • پروژه Omg Network (OMG)

شبکه OMG یک راه حل مقیاس‌پذیری لایه ۲ مبتنی بر پلاسما است که بلاک چین اتریوم را به هزاران TPS مقیاس می‌دهد. این شبکه بی نظیر کارمزدها را در مقایسه با قبل به میزان فوق العاده ای کاهش می‌دهد به صورتی که کارمزد ها را به یک سوم می رساند، و بسیار جالب است که بدانید با حفظ امنیت صد در صدی اتریوم کاهش کارمزدها صورت می گیرد که بسیار بی نظیر است.

 

شبکه OMG در لایه دوم اتریوم این فرآیند را با انتقال پردازش تراکنش به خارج از شبکه اصلی اتریوم انجام می دهد و تنها برای تسویه نهایی از آن استفاده می کند. علاوه بر این، تراکنش‌ها را دسته‌بندی می‌کند و فرآیند را کارآمدتر می کند و کمتر به منابع فشرده شده چالش وارد می‌کند. این قابلیت های بی نظیر OMG را به یکی از پروژه های قوی برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است، که در آینده نه چندان دور شاهد سود های زیادی در این پروژه خواهیم بود.

بلاکتوپیا چیست✔معرفی پروژه متاورس Bloktopia در 2022
مطالعه بیشتر

 

تصویر OMG نتورک
پروژه OMG Network یکی از بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم است که در آينده اسم آن را بیشتر خواهیم شنید!!!

 

 

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله متوجه شده اید لایه دوم اتریوم کمبودهای لایه اول را تا حد زیادی جبران می کند و با استفاده از راه حل ها و قابلیت های بی نظیر خود توانسته است کمک شایانی به شبکه اصلی اتریوم کند و آن را در محاسبه تراکنشات مختلف یاری کند.

در نظر داشته باشید که لایه دوم اتریوم پروژه های با پتانسیل رشد بالای بسیاری دارد که می توانید هر کدام را بررسی و در صورت رضایت در آن ها سرمایه گذاری کنید.

این نکته را فراموش نکنید که پروژه های معرفی شده در این مقاله به منزله سیگنال خرید و سرمایه گذاری در آن ها نیست و اگر تمایل به سرمایه گذاری ذر هر یک از آن ها را دارید باید به صورت کامل در مورد آن ها تحقیق کنید تا بهترین گزینه را برای سرمایه گذاری بیابید.

 

لایه دوم اتریوم مشکل مقیاس پذیری اتریوم را با استفاده از راه حل های خود تا حدود بسیاری برطرف ساخته است، همچنین سرعت محاسبات تراکنش هایی که قبل از وجود این لایه همیشه بسیار پایین و وقت گیر بوده است را به صورت چشمگیری افزایش داده است و امنیت را همچنان در بالاترین سطح ممکن نگه داشته است.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود و بتوانید بهترین سرمایه گذاری ها را در بازار ارزهای دیجیتال انجام دهید. موفق و پیروز باشید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات

درخواست عضویت

درخواست عضویت

با تکمیل فرم ، درخواست شما برای عضویت در کانال سیگنال یا مشاوره خصوصی یا کپی تریدینگ یا سبدگردانی قابل رزرو است. همکاران ما در کمتر از ۲۴ ساعت با شما تماس خواهند گرفت.